Dječak s autizmom svojom zadaćom pomogao je svijetu da shvati njegovu perspektivu

36

Benjamin Giroux pomogao je svijetu da shvati autizam, a njegova pjesma “Ja Jesam” otvara oči širom svijeta.

Poezija je jedna od rijetkih stvari kojima možemo izraziti svoje najdublje misli i osjećaje. To je izvrstan način komunikacije s drugima. Pjesme koje netko napiše su poput portala za njihovu dušu. Drugi mogu čitati autorske misli. To je razgovor koji vodite s drugima, a da ni riječi niste progovorili. Sve je to zapisano tamo, na onom papiru. Ponekad gomila izribanih riječi može rasplakati druge. Pjesme su ispunjene osjećajima i dubokim mislima. Pomažu drugima da bolje razumiju. Nekoliko jednostavnih riječi može poslati važnu poruku.

Dječak s autizmom morao je napisati pjesmu za domaću zadaću. Konačni rezultat? Učiteljica je bila šokirana. Ova nas je pjesma natjerala na razmišljanje o svoj djeci koja nemaju jednake mogućnosti kao njihovi kolege iz razreda i prijatelji.

Benjamin Giroux otvorio nam je oči i natjerao nas da stvari vidimo drugačije. Benjamin nije bio nimalo sličan drugoj djeci. Nije samo nešto napisao. Njegova je pjesma bila posebna i zaista je pokušao stvoriti remek-djelo. Benjamin se nevjerojatno potrudio i opisao kako je živjeti s autizmom. “Ja Jesam” natjerao nas je na suze.

“Ja jesam” Benjamina Girouxa
“Čujem glasove u zraku

Vidim da vi ne, a to nije pošteno

Ne želim se osjećati tužno

Čudan sam, nov sam

Pretvaram se da ste i vi

Osjećam se kao dječak u svemiru

Dodirnem zvijezde i osjećam se kao da nisam na pravom mjestu

Brinem se što bi drugi mogli pomisliti

Plačem kad se ljudi smiju, to me natjera da zazirem

Čudan sam, nov sam

Sad razumijem da ste i vi

Kažem da se, “osjećam kao propalica”

Sanjam o danu kada će to biti u redu

Pokušavam se uklopiti

Nadam se da ću to jednog dana i učiniti

Čudan sam, nov sam.”

Zbog autizma se osjeća drugačijim od ostale djece. Benjamin je zaista poseban i ova pjesma je najbolji dokaz za to. Nacionalno udruženje za autizam podijelilo je pjesmu i cijeli je svijet upoznao hrabrog Benjamina Girouxa koji je napisao pjesmu koja otvara oči.

Izvor: Bored Panda

Komentari