Divljanje na cestama jučer odnijelo tri života! Policija najavila žestoke akcije!

26

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske  provodit će tijekom ovoga vikenda pojačani nadzor u prometu u cilju sprečavanja i sankcioniranja ‘četiriju glavnih ubojica u prometu’, odnosno prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja  sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece) i nepropisne uporabe mobitela.
U provođenje planiranih aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i sva raspoloživa tehnika, a cilj je u konačnici povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu!

U prva četiri mjeseca ove godine na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 970 prometnih nesreća što je više za 16 ili 1,7% u odnosu na četiri mjeseca 2018. godine, kada su zabilježene 954 prometne nesreće. U tim nesrećama smrtno je stradalo 10 (2) osoba, ozlijeđene su 204 (261) osobe od kojih je 35 (53) zadobilo teške, a 169 (208) osoba lakše tjelesne ozljede.
Negativan trend smrtnog stradavanja u prometu na prometnicama Primorsko-goranske županije nastavio se i tijekom svibnja i to u dvjema prometnim nesrećama u kojima su živote izgubila dvojica putnika u vozilima.

Iz MUP-a apeliraju na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i na taj način zaštite vlastiti život, ali i živote ostalih sudionika u prometu!

Komentari