Dane Medicinskog fakulteta studenti započinju brigom o zdravlju građana

34

Tradicionalnom akcijom mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi na Jadranskom trgu, od 9 do 13 sati, u ponedjeljak 10. prosinca započinju Dani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Program Dana medicinskog fakulteta od 10. do 15. prosinca 2018. izuzetno je bogat i zanimljiv, veliki dio aktivnosti posvećen je široj javnosti svih generacija, očuvanju njihova zdravlja, ali jednako je značajan studentima medicine, medicinskoj znanosti i struci.

Uz akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera krvi na Jadranskom trgu, u ponedjeljak 10. prosinca, prvog dana Dana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u predvorju glavne zgrade MedRi u 10 sati upriličuje se izložba studentskih sportskih dostignuća.
Na Groblju Drenova u 11 sati održat će se počast Darivateljima tijela u organizaciji Zavoda za anatomiju MedRi, dok će se od 12 do 14 sati u Vijećnici Fakulteta predstaviti časopis Medicina fluminensis.

Kao i svake godine, u 13 sati na groblju Kozala predstavnici Medicinskog fakulteta položit će u znak zahvalnosti cvijeće na grob Braće Branchetta, riječkih mecena i filantropa u čijoj se zgradi nalazi riječki Medicinski fakultet.

U 14 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održat će se predstavljanje studija Dentalne medicine na engleskom jeziku, studija koji je upravo proslavio 45 godina sustavnog rada i djelovanja te iznjedrio visoko stručan i znanstveni kadar, stvorivši tako snažne temelje riječke dentalne medicine. U Vijećnici Fakulteta u 15 održat će se Godišnja skupština Udruge Alumni MedRi, s ciljem povezivanja bivših i sadašnjih studenta, uz razmjenu iskustava  i jačanja reputacije.

Program Dana Medicinskog fakulteta u Rijeci pogledajte na linku

Komentari