Čudo! Nakon 25 sati dramatične potrage slovenski surfer pronađen živ u moru kod Trsta

196

Nakon 25 sati dramatične potrage iz Italije je stigla potvrda da je slovenski surfer, 47-godišnjim Goran Jablanov, koji je u ponedjeljak nestao kod savudrijskog svjetionika, živ i zdrav.
Večeras se iz mjesta Sistiana kraj Trsta navodno javio supruzi poručivši kako je dobro, ali iscrpljen.

OKC Kopar javio je PU istarskoj da su obaviješteni od Lučke kapetanije Trst da je nestali slovenski surfer pronađen živ u moru Italije.

Večeras u 18:20 sati službenici MRCC Rijeka od njihovih talijanskih kolega iz MRCC Roma zaprimili su informaciju o pronalasku nestalog surfera, živog i zdravog, koji se trenutno nalazi u jednoj bolnici u Trstu gdje je zaprimljen radi dodatnih pregleda.

Nastavak pokrenute opsežne potražne akcije, koji je planiran za sutra rano ujutro, kada bi se vrijeme i vjetar trebali smiriti, nakon službene policijske potvrde identiteta pronađenog Slovenca, otkazan je, sve potražne jedinice su opozvane, čime je ova akcija okončana“, – izjavio je David Radas, glasnogovrnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Jablanov je zbog pothlađenosti i dehidracije prebačen u bolnicu u Trstu.

Kako je slovenski surfer dospio u Italiju utvrdit će istraga. Pretpostavlja se da je ondje doplivao nošen morskim strujama ili da ga je neki brod prevezao do Italije.

Jablanov je u ponedjeljak nestao na moru nedaleko svjetionika u Savudriji. Drugi surfer, 38-godišnji Klemen Križnar koji je bio s njim, uspio je doplivati do obale, dok potraga za Jablanovim, zbog teških vremenskih prilike na moru, nije bila moguća potraga.

 

 

Komentari