Crna ovca je Simply the best – popularni festival osvojio prestižnu nagradu struke!

46

Popularni festival gastronomije, kulture i sporta Crna ovca, dobitnik je nagrade Simply the best, u kategoriji eno-gastronomski sadržaji. Time su bašćanskoj janjetini, glavnoj zvijezdi Crne ovce, i cijelom festivalu svoje priznanje odali danas i na turističkoj burzi PUT, najstarijem hrvatskom B2B turističkom susretu.

Nagradu Simply the best je Crna ovca dobila za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, a već je tradicionalno dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

– Drago nam je da se meketanje Crne ovce čulo tako daleko, pa je turistička struka ocijenila naš festival najboljim u kategoriji eno-gastronomskih sadržaja. Svi, dakako, odavno znaju da je bašćanska janjetina ‘simply the best’, ali sada imamo stručnu potvrdu i da s festivalom radimo dobar posao. Posebno me veseli da je struka prepoznala vrijednost koju gradimo za destinaciju jer su od samog početka u realizaciju programa uključene gotovo sve lokalne udruge, uspješne tvrtke i kreativni pojedinci, koji zajednički doprinose uspjehu festivala. Bez njih i financijske podrške Općine i Turističke zajednice Baške kao i glavnog sponzora Valamar Rivijere, ovaj projekt ne bi bio tako uspješan – istaknuo je organizator festivala Boris Lešić, direktor Studija Conex.

Napominje i da su pripreme za iduću Crnu ovcu već krenule i da svake godine imaju samo jedan cilj u glavi – nadmašiti sami sebe. Nizom aktivnosti kojima produljujemo sezonu, među kojima je Crna ovca svakako najšarmantnija, dokazali smo da se uvijek može bolje i više, a ova je nagrada potvrda svima nama da smo na dobrom putu. Unaprijed se veselim idućoj Crnoj ovci, a sigurna sam i svi domaćini i gosti Baške – rekla je Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice općine Baška.

Na dodjeli nagrada u Gradcu, s bašćanskom ovcom su se veselili brojni djelatnici turističkih agencija, pružatelja turističkih usluga, hotelijerstva, restoraterstva i turističkih zajednica, a Crna ovca obećala im je nezaboravan provod, ako joj se pridruže iduće godine od 15. do 17. svibnja u Baški, na otoku Krku.

Komentari