Čak 11 hrvatskih inovacija nagrađeno na međunarodnoj izložbi inovacija u Ženevi!

27
Foto/Udruga invoatora Hrvatske

Ovogodišnja 47. Međunarodna izložba inovacija, održana od 10. do 14. travnja u Ženevi, protekla je u znaku hrvatskih inovatora koji su u jakoj konkurenciji više od tisuću inovacija iz 40 zemalja ostvarili izniman uspjeh, dvije zlatne, pet srebrnih i četiri brončane  medalje. Sudjelovanje hrvatskih inovatora na izložbi organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. Od jedanaest predstavljenih dvije su inovacije nagrađene zlatnom, četiri srebrnom i pet brončanom medaljom, prenosi Udruga inovatora Hrvatske.

Zlatne medalje osvojile su inovacije Specijalni medicinski madrac ANTIFLUX AG Bernarde Cecelje iz tvrtke Bernarda d.o.o. i EKO-MUNDUS Josipa Šinceka iz tvrtke Tipos Resurs d.o.o.

Srebrnom medaljom nagrađeni su Uređaj za održavanje i čišćenje vodenih površina Ervina Matića, Door20four, pametni pretinac za pohranu ključa apartmana i Simplebase, modularni kalup za betoniranje postolja za motore za klizne ograde Vatroslava Bandića iz tvrtke Bandi-tron d.o.o., te eBoxing Pavla Potočkog.

Brončane medalje zaslužile su inovacije PLUGSY višestruka utičnica s mehanizmom za olakšano izbacivanje utikača Borisa Marića, Razbijač valova Tomislava Pokrajčića iz tvrtke Jel-Tom d.o.o., Čekić s dodatnom udarnom masom Bosiljka Mlikote, Multicamera tracking Hrvoja Bilića i POLISRH Marka Filipovića iz tvrtke HS Produkt.

Hrvatske inovatore na sajmu posjetila je novoimenovana veleposlanica RH u Švicarskoj Konfederaciji Andrea Bekić.

Na ovogodišnjoj ženevskoj izložbi inovacija, najvećoj do sada, sudjelovalo je više od 860 inovatora iz 40 zemalja svijeta koji su predstavili više od 1000 inovacija.

Nacionalna nagrada Zlatna Arca Udruge inovatora Hrvatske ove godine dodijeljena je Cavasino Luciano Albertu iz Italije, a nagradu mu je uručio predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić.

Član međunarodnog Ocjenjivačkog suda bio je Zoran Barišić koji ovu dužnost u ime Udruge inovatora Hrvatske obnaša već dvanaesti put za redom.

Igor Dujmović kao tradicionalni delegat Udruge inovatora Hrvatske bio je i ove godine voditelj hrvatske delegacije

Hrvatski inovatori još su jednom pokazali visoku razinu inventivnosti te nema sumnje da će se većina prikazanih inovacija pojaviti na hrvatskom i međunarodnom tržištu.

 

 

Komentari