Bandić i ostatak gradske uprave ukinuli financiranje ekološko-aktivističkog telefona Zelene akcije

23
Zagrebačka gradska uprava nakon gotovo 30 godina odlučila je u potpunosti ukinuti financiranje ekološko-aktivističkog telefona Zelene akcije koji je u prosjeku obrađivao preko tisuću prijava godišnje.

Navedena ekološko-aktivistička služba ponudila je i omogućila građanima da dojave za neki slučaj ugrožavanja okoliša i prirode čime su nedugo zatim aktivisti povezivali nadležna tijela vlasti, stručne adrese, razne udruge za rješavanje problema. Od Grada Zagreba za Zeleni telefon svake godine dobivali su po 150 tisuća kuna. Ali, tome je došao kraj.

Prve ozbiljne nevolje u njegovim odnosima s gradonačelnikom Milanom Bandićem započele su 2010. godine, kad se u jednom od predmeta počeo baviti projektom Tomislava Horvatinčića u Varšavskoj ulici, ali vremenom sve više i drugim Bandićevim investitorskim te ostalim partnerima. I dok je gradonačelnik u prvom desetljeću upravljanja Zagrebom rado pozirao fotografima prilikom svojih marketinških dežurstava na Zelenom telefonu, u sljedećem gradska dotiranja bilježe drastične redukcije, sve do 50 tisuća odobrenih za 2018. godinu, pa opada i intenzitet djelatnosti tog servisa, prenosi Portal Novosti.

Problem financiranja Zelenog telefona Bandić i ekipa riješili su jednostavno odlučivši da ga više financirati neće. Time je Grad Zagreb i ostatak Hrvatske ostao bez važnog uporišta za zaštitu javnih dobara. Tužno, zaista tužno….

Komentari