Bajkeri nezadovoljni – za vikend duž obale najavljuju prosvjednu akciju! Stigao i odgovor ministra Butkovića

69
Foto/ Facebook

Hrvatski motociklisti, njih oko 4 tisuće najavilo je za ovaj vikend akciju usporavanja prometovanje na naplatnim postajama Lučko, graničnim prijelazima Rupa, Kaštel i Plovanija, trajektnim pristaništima Korčula, Split, Zadar, Rab, Pag te na mostu Krk, prenosi Splitski Dnevnik.
Traže veću sigurnost za motocikliste na hrvatskim cestama.

Ono što tražimo nije ništa što se ne može napraviti, zaštitne ograde za motocikliste koje su u svijetu normalne, prometni znakove koji upozoravaju na opasnu ili zahtjevnu dionicu za motoriste, ne primjenjivati ispunu s bitumenom, ali i upotreba protuklizne boje na pješačkim prijelazima, jer niti jedna boja koja se sada upotrebljava nema za to ateste. Svi se slažu da su ograde i oznake problem, a njih nema u pravilniku. Tražimo samo sigurnost na cesti jer niti jedna kuna do sada nije na to utrošila. Dali smo im rješenja, a do danas nije prilagođena sigurnosti motociklista”, kazao je za Splitski Dnevnik Mladen Stjepan Vitković, predsjednik Udruge KARAVANA ZA ŽIVOT “bikeri na cesti”.

Na najavu prosvjeda motociklista reagiralo je Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nastavno na najavu prosvjeda motociklista koji će se održati diljem Hrvatske 31. kolovoza i 1. rujna, ističemo kako članovi Udruge „Karavana za život – bikeri na cesti“ prema javnosti komuniciraju netočne podatke. Naime, iz spomenute Udruge su priopćili kako, citiramo „ministar Butković izjavio kako su oni “marginalna skupina koja šteti svojoj zemlji”, a da je pritom zaboravio kako su upravo bajkeri, kao branitelji, obranili državu i predali je u ruke političara koji je “sustavno uništavaju nebuloznim rješenjima“. Ovim putem ističemo kako ministar Oleg Butković nikad nije izjavio takvo što te molimo predstavnike navedene Udruge da u javnosti ne komuniciraju netočne informacije.

Također, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture će u narednom razdoblju izvijestiti javnost o aktivnostima i poduzetim mjerama vezanim za podizanje razine sigurnosti prometa za sve sudionike u prometu a time i za motocikliste” stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

 

Komentari