Bacio eksplozivnu napravu na djelatnike HEP-a kad su mu krenuli isključiti struju!

20

U Pakracu u Ulici Jana Žiške djelatnici HEP-a su jutros došli isključiti struju 71-godišnjaku. No, umirovljenik je na djelatnike HEP-a bacio eksplozivnu napravu. U eksploziji dvojica radnika su ozlijeđena te su hitno prebačeni u bolnicu, dok je treći djelatnik zatražio liječničku pomoć naknadno. Jedan djelatnik HEP-a je kritično i liječnici se bore za njegov život. U eksploziji je došlo i do oštećenja susjednih kuća.

Taman sam primila kvaku kako bi izašla na ulicu baciti smeće i onda je grunulo. Strašno sam se uplašila. Muž mi je bolestan, a unuka mi je gore na katu i uči. Odmah me nazvao sin i rekao da ne izlazim iz kuće. Policija je sada tamo, pretražuju kuću da vide ima li još bombi i ostalog oružja. Miloradu je prije godinu i pol dana umrla žena, a djeca mu žive negdje vani. Nismo imali s njim nikakvih problema iako je malo teže naravi. No, nije mi na kraj pameti bilo da bi mogao napraviti ovako nešto,” kazala je susjeda za lokalni moj.portal.hr 

Glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković je kazala: „Jutros, oko 9.19 sati u Pakracu, u Ulici Jana Žiške, muškarac je bacio eksplozivnu napravu na tri osobe, od kojih su dvije, 52 i 55-godišnjak, ozlijeđeni. Prevezeni su u bolnicu u Pakracu radi pružanja liječničke pomoći. Uhićen je 71-godišnji muškarac nad kojim slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja,“ javlja lokalni moj.portal.hr.

Nešto kasnije oglasili su se i iz HEP-a: „Danas oko 9.15 sati tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ, napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu. Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć. Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika”.

Komentari