Are you Syrious – Sirijac koji je navodno izgubio kćer kod Plitvica registriran je u Italiji

138

Wadie Ghazi Sineid 43-godišnji Sirijac, kojeg je hrvatska policija na plitvičkom području navodno razdvojila od petogodišnje kćeri Allse, registriran je u Italiji do koje je prema pisanju RTL-a, došao preko Slovenije i Austrije. Sirijac je prije toga napustio Prihvatilište za strance u zagrebačkom Porinu.

 

U razgovoru za RTL Wadie Ghazi Sineid je kazao da je u Italiju otišao tražiti svoju kćer tragom inormacije koji je dobio od krijumčara. Rekli su mu da je djevojčica s jednom iračkom obitelji otišla u Italiju te da su platili 2000 eura da ih tamo odvedu. Navodno su mu kćer vidjeli u Trstu i Milanu, gdje se Sirijac zaputio, ali je nije pronašao.

Umoran sam i želim se vratiti u Bosnu ili Hrvatsku da je potražim. Tamo je moja djevojčica. Zapravo ne želim natrag u Hrvatsku jer je tamo opasna policija. Želim se vratiti u Bosnu”, rekao je Sirijac. RTL-u je poslao dosad neobjavljene fotografije kojima je pokušao dokazati da Allsa stvarno postoji. U potrazi za kćeri mu pomažu volonteri Isusovačke službe za izbjeglice. Informaciju da se Sirijac nalazi u Italiji za RTL su potvrdili i iz udruge Are you Syrious.
Prema našim informacijama on se nalazi u Italiji jer je slijedio navodni trag kretanja svoje kćeri. Na Whatsappu je dostupan novinarima, volonterima i policiji. Ne može se govoriti da je nestao i pronađen u Italiji. Očekujemo da se utvrde okolnosti ovog slučaja i najbitnije je da se djevojčica nađe. Ukoliko se ona nalazi u Italiji očekujemo da će to policiji pomoći u pronalaženju djeteta”, poručili su iz udruge Are you Syrious.

 

Komentari