9. GODIŠNJA INICIJATIVA “GLOBAL GREENING” TOURISM IRELAND-A UKLJUČUJE ZAGREB, RIJEKU I PULU!

Povodom dana Sv. Patrika, Rijeka će se priključiti velikoj inicijativi i ozeleniti svoje lučke dizalice te Trsatsku gradinu!

74

Ove subote, 17.3.2018. Veleposlanstvo Irske u Hrvatskoj, u suradnji s hrvatskim gradovima Zagrebom, Rijekom i Pulom, ponovno će se pridružiti inicijativi “Global Greening” Tourism Ireland-a kako bi proslavio irski nacionalni dan, Dan sv. Patrika.

Pula je prvi hrvatski grad koji je sudjelovao u inicijativi 2016. godine, a Zagreb i Rijeka su se pridružili inicijativi prošle godine.

U glavnom gradu Zagrebu, u subotu na večer, tri lokacije će biti u zelenoj boji: fontane na Ulici Hrvatske bratske zajednice, Muzej suvremene umjetnosti i Kula Lotrščak na Gornjem gradu (u sklopu Festivala Svjetla).

Rijeka, koja će se priključiti Irskom gradu Galway kao Europskom prijestolnici kulture 2020., ponovno će ozeleniti svoje lučke dizalice te Trsatsku gradinu. Irac Laval Nugent iz Westmeatha, vojni čelnik austrijske armije, otkupio je ovaj kaštel u 19. stoljeću.

Poznati pulski “svjetleći divovi” u brodogradilištu Uljanik, jedan od najstarijih brodogradališta na svijetu, pridružit će se Global Greeningu već 3. godinu zaredom. Pula je, također, mjesto godišnjeg Bloomsday Croatia događaja koji slavi irski književni velikan James Joyce, koji je živio u gradu prije više od 110 godina. Bloomsdayov događaj za 2018. održat će se 15. i 16. lipnja.

Hrvatska se još jednom dokazala kao izvrstan partner za “Global Greening”.

Popis poznatih svjetskih znamenitosti koji će sudjelovati u turizmu Irske na slavlju sv. Patrika impresivan je dan i uključuje neke nove web stranice kao što su fontane na Trafalgar Square u Londonu, Palais de l’Europe, koja je sjedište Vijeće Europe u Strasbourgu, Muzej Naturhistorisches u Beču i japanski mornarički toranj Yokohama.

Komentari