7 savjeta kako se riješiti nadutosti nakon blagdana

263

Nakon blagdana često se borimo s povećanim opsegom trbuha kojemu je često razlog prevelika nadutost, odnosno nesposobnost tijela da probavi preveliku količinu hrane na koju inače nije naviklo.

Kako nakon ovih praznika ne bi imali problema s nadutosti pobrinuli smo naći nekoliko jednostavnih, a učinkovitih rješenja.

Banana, kivi i jagoda
Voće koje sadrži visoki udio kalija djeluje na tijelo kao diuretik i tako povećava količinu soli u izlučnoj tekućini.

Jogurt
Dobre bakterije koje se nalaze u mliječnim proizvodima kao što je jogurt, čine veliku uslugu tijelu tako što sprječavaju nastanak i bore se protiv nadutosti.

Bademi
Ne samo da su prepuni vitmania E i proteina, već i sadrže puno vlakana koji ih čine idealnim međuobrokom za smanjenje nadutosti.

Voda
Kad god vam se učini da tijelo zadržava tekućinu, pijte više vode. Iako vam se takav savijet čini kontradiktoran, na taj način ćete izbaciti višak tekućine iz organizma. Ne pijete li dovoljno vode, tijelo zadržava tekućinu kako bi ostalo hidratizirano, što se očituje također i u nadutosti.

Cimet i đumbir
Ovi začini čiste organizam, a najbolje djeluju na nadutost kada se popiju s čajem prije spavanja.

Zeleni čaj
Zeleni čaj je prirodni antioksidant koji odlično utječe na zdravlje cijelog organizma, rješava se nadutosti, utječe na visinu šećera u krvi i blagi je diuretik.

Vježbajte
20 minuta laganog vježbanja pojačat će djelovanje vašeg metabolizma, a tijelo će tako brže razgraditi još uvijek neprobavljenu hranu. Vježbanje vas također rješava plinova pa se savjetuje da vježbanje obavite na svježem zraku.

Komentari