5. Festival sportske rekreacije na Platku nudi aktivnosti za sve generacije

9

U subotu, 8. lipnja na Platku se održava 5. Festival sportske rekreacije. Festival promiče zdrav način života koji se postiže rekreacijom te pridonosi prepoznatljivosti Platka i kao ljetnog rekreativnog centra.

Primorsko-goranska županija svih je pet godina financirala Festival, a pridružuje se i Hrvatski olimpijski savez. Organizator Festivala je Savez sportske rekreacije Sport za sve PGŽ-a.

Festival sportske rekreacije na Platku nudi bogat program. Od 10.30 sati, u organizaciji KŠR-a Gorovo, započet će olimpijada umirovljenika koji će se natjecati i zabaviti kroz bacanje kolutova, pikado, gađanje lukom i strijelom i druge zanimljive aktivnosti. U isto vrijeme započet će program kretanja u prirodi namijenjen učenicima osnovnih škola i osobama s invaliditetom, a instruktor Ivica Pađen održat će i program yoge.

U 10.40 sati počet će program nordijskog hodanja i pješačenja u dvije rute: prvu na relaciji Platak – Radeševo – Platak (srednje teška staza, cca 2 h hoda) i drugu koja će se kretati trim stazom (lagana staza, cca 45 minuta hoda). U ovaj program uključit će se i »ploggeri« – sudionici koji tijekom hoda sakupljaju otpad te tako pokazuju i ekološku svijest.

U isto vrijeme započet će i sportski turniri u boćanju, malom rukometu, nogometu 3×3, STK Opatija organizira turnir u stolnom tenisu, a DŠR Kvarner turnir u odbojci na pijesku.

U 10.45 sati počinje i mini cross za djecu (atletska igraonica) i to u organizaciji AK-a Kvarner, u 11 sati Off Road Duathlon Platak, utrka koju organizira BK Grobnik.

U 11.10 sati kreće i cross za djecu (cicibani i limači), a pet minuta kasnije i program Vježbajmo zajedno – Body Harmony Dance, koji predvodi instruktorica Romina Muškardin. Točno u podne krenut će i program pilatesa pod vodstvom instruktorice Milene Obradović Konjevoda.

U 12.15 sati slijedi mini cross djece i roditelja (atletska igraonica), a u 12.30 sati štafeta djece i roditelja (cicibani i limači). 3. Kup Platka u tubingu, u organizaciji KŠR-a Gorovo, starta u 12.40 sati, nakon toga u 13 sati slijedi utrka vlasnika pasa sa svojim kućnim ljubimcima, a u 13.15 sati započinje i Žmergova utrka romobila.

Za sve posjetitelje u ponudi je i smoothie bike, jahanje konja, streličarstvo, šetnja pasa iz azila, prezentacija dresure policijskih pasa te zdravi kutak – mjerenje tlaka, edukacija o pružanju prve pomoći i pregled kralježnice.

Komentari