11. dan prosvjeda: Radnici iz Rumunjske dobili ohrabrujuće vijesti nakon prosvjeda u Urinju, na riječkom Korzu i sjedištu INA-e u Zagrebu

106
radnici iz rumunjske

Radnici rumunjske tvrtke IGW Proiecta, koji prosvjeduju već 11. dan, danas su stigli u zagrebačko sjedište INA-e, gdje ih je primila voditeljica projekta nadogradnje riječke rafinerije Vedrana Janjić.

“Kako je ranije priopćeno, predstavništvo radnika IGW-a jutros je u 10 sati održalo prosvjed u sjedištu INA-e u Zagrebu (Av. Većeslava Holjevca 10) kako bi osvijestili najuže vodstvo hrvatskog diva na brzo rješavanje problema.

S velikim zadovoljstvom i iznenađenjem, otprilike sat vremena nakon našeg dolaska, Giuseppe Basile i naš inženjer strojarstva Sorin Busu (koordinator naših aktivnosti na licu mjesta) pozvani su od strane INA-inih PR menadžera na ljubazan razgovor u uredima. Vodila se srdačna rasprava o aktivnostima na licu mjesta i razlozima prosvjeda.
Kao dodatnu potvrdu INA-inog pisma poslanog prije nekoliko dana, dobili smo neka jamstva: ne postoji izravna veza između INE i IGW-a, ali situacija naših neplaćenih poslova predmet je svakodnevnih razgovora između INA-e, KT Kinetics Technology i Christofa. Također sa stajališta INA-e, KT je zadužen za snažnu provjeru jesu li su svi podizvođači uključeni u projekt stalno plaćeni i to je upravo ono što mi govorimo od prvog dana prosvjeda. INA će učiniti sve da se ovaj problem riješi u kratkom roku. Sposobnost i reakcija INA-e potvrda je dobrote onoga što radimo.

radnici iz rumunjske

Lopta je sada u rukama KT-a. To je razlog zašto, do konkretnog rješenja problema, naš prosvjed i dalje traje te se sutra ponovno seli u Urinj, na Zapadna vrata, ispred ureda KT. Očekujemo da će netko izaći, razgovarati s nama i dati neko objašnjenje”, poručili su radnici iz Rumunjske.

L.B.

Komentari