Ovih 6 misterioznih fenomena ni znanstvenici ne mogu objasniti

Moramo priznati, najviše nas zanima pojašnjenje za pojavu pod brojem 5.

117
misteriozni planet


U povijesti su ljudi učinili mnoge velike korake na putu razotkrivanja najvećih svjetskih tajni. Otputovali smo do Mjeseca, otkrili piramide i potopljene gradove, međutim postoje još mnogi fenomeni koji nisu ni približno otkriven, a vrlo su nam bliski i susrećemo se s njima svakodnevno.

1. Zijevanje

Zijevamo svakodnevno, a ponekad i nekoliko puta dnevno. Zadnja istraživanja otkrila su kako postoji mogućnost da je zijevanje termoregulacijska aktivnost kojom zapravo hladimo i tako budimo naš uspavani mozak. Zašto zijevamo nakon što vidimo osobu kako čini isto, zapravo još uvijek nije otkriveno, a takvo ponašanje karakteristično je i za naprednije životinje poput čimpanzi.

Chorioactis geasterje
2. Gljiva raste samo u Texasu i Japanu

Chorioactis geaster je gljiva koja raste samo u Texasu i Japanu. Ova dva mjesta na istoj su geografskoj širini, ali osim toga ništa drugo ih ne povezuje za razliku od ostalih područja gdje ova vrsta gljiva ne uspjeva. DNA analiza iz 2004. godine otkrila je kako je populacija ove gljive podijeljena u dvije line prije gotovo 19 milijuna godina. U Texasu je ova gljiva poznata pod imenom Vražja cigara.

saturnova šesterokutna oluja
3. Saturnov sjeverni pol ima vrtlog u obliku šesterokuta

Na Saturnovom sjevernom polu postoji vremenski sustav u obliku vrtloga, a veličine je dvije Zemlje spojene u šesterokut. Da stvar bude još čudnija, oluja je u vremenu od samo nekoliko godina promijenila boju, iz tirkizne u žutu.

zakrivljena stabla u šumi
4. Zakrivljena stabla u Plesnoj šumi („Dancing Forest“ ) u Rusiji

Nadimak Plesna šuma, dobilo je područje u Kaliningradu zbog vrlo zanimljive misteriozne pojave. neka stabala u šumi rastu u obliku spirale, prstena i drugih zakrivljenih oblika koji svojom pojavu podsjećaju na skulpturu. Prema nekim istraživanjima, koja nisu u potpunosti dokazana, stabla rastu u zakrivljenom obliku zbog vjetrova, nestabilnog tla i smetnji gusjenica karakterističnih za to područje.

mačka prede
5. Zašto mačke predu?

Dugo vremena, mačke su jedne od omiljenih kućnih ljubimaca i gotovo svakodnevno svjedočimo neobičnom pojavom mačjeg predenja. Svjesni smo da ta pojava dolazi od osjećaja ugode mački, ali zapravo ništa još nije i znanstveno dokazano. Prema BBC-u jedna od mogućnosti je da mačke predenjem potiču rast kostiju, zbog vibracija koje se pritom stvaraju. Međutim jedna stvar je dokazana – mačka koja u vašem krilu prede na frekvenciji od 25-100Hz, terapijski utječe na ozdravljenje vašeg duha i tijela.

fire eagle nest krater sibir
6. Misteriozan krater u Sibiru


Divovski krater u Sibiru prostire se na 520metara širine i 139 metara visine, a radi se o nakupini razbijenog vapnenca. Neki mještani taj fenomen zovu Fire Eagle’s Nest i vjeruju kako je ono povezano sa smrću, s obzirom na nedostatak bilo kakve naznake života, a čak ga i životinje izbjegavaju u širem luku. Krater je prvi put službeno prijavljen od strane ruskog geologa vadima Kolpaka 1949. godine i pretpostavlja se da je stvoren prije otprilike 500 godina kao posljedica nuklearne eksplozije ili slijetanja svemirskog broda.

Komentari