​S 3,03 promila alkohola vozilom se okrenuo na autocesti A7 kod Rijeke u suprotnu traku

28
policija

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka jučer su u 14.55 sati zatekli na autocesti A7 kod Orehovice vozača u osobnom vozilu, riječkih registracijskih oznaka,  zaustavljenog u suprotnoj strani kolnika.

Riječ je o 58-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je pod utjecajem alkohola od 3,03 promila upravljao vozilom te se u jednom trenutku njime okrenuo u suprotnu traku kolnika te zaustavio. Srećom nije naišlo drugo vozilo pa nije izazvana prometna nesreća. Alkoholizirani vozač je priveden u policijsku postaju te po završetku postupanja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Pola sata kasnije u ulici Prvog maja u Rijeci alkoholizirani 56-godišnji vozač je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Osobnim vozilom je upravljao s koncentracijom od 2,41 promila alkohola krećući se s Brajde prema Osječkoj ulici te pri tome nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Tako je udario vozilom u ivičnjak, a  nakon toga u više metalnih stupića uz desni rub kolnika. Također je priveden na postupanje u policijsku postaju te po završetku zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola prekršajno sankcioniran.

Uz spomenutu dvojicu vozača osobnog vozila, jučer je evidentiran i 36-godišnji motociklist koji je oko 00.30 sati pod utjecajem alkohola od 1.37 promila izazvao prometnu nesreću u Pobrima kod Opatije i u nesreći je lakše ozlijeđen.

Podsjećamo kako vožnja pod utjecajem alkohola povećava mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, nerijetko s teškim ili tragičnim posljedicama, stoga još jednom pozivamo vozače na maksimalnu odgovornost i poštivanje prometnih propisa.

Komentari