Zračni spektakl u Rovinju

Red Bull Air Race World Championship vraća se u Rovinj s trećom utrkom najbržeg motosport natjecanja, koja će se održati 30. i 31. svibnja 2015. godine.

132

Prošlogodišnja utrka ostala je u sjećanju kao jedna od najuzbudljivijih u sezoni, no ono što je možda još važnije, pokazala je da se turiste može dovući i izvan glavne sezone, čak i iz udaljenijih zemalja, te na taj način razvijati destinaciju. Uostalom, to i jest dugoročni cilj, barem bi trebao biti – Hrvatska u cjelini kao odredište za svih 365 dana u godini.

Prošlogodišnji Red Bull Air Race privukao je preko 50 000 posjetitelja i poslao sliku Rovinja u više od 280 svjetskih medija.

Da su zadovoljni i organizatori iz Red Bulla, kao i brojni fanovi iz svih kutaka svijeta, svjedoči povratak utrke u Istru. Osim toga, tu je prekrasno okruženje i priroda, dobro vrijeme te kvalitetan partnerski odnos s gradom, Ministarstvom turizma i Maistrom, nešto u što bi se i druge sredine trebale ugledati.

Trkalište u Rovinju bit će postavljeno uz sjevernu obalu u blizini starog grada, čime će i pilotima i navijačima pružiti najspektakularniju pozadinu. Sudjelovat će 14 najboljih trkaćih pilota, koji su zračnim vratolomijama već oduševili gledatelje u Abu Dhabiju u veljači, a prije Rovinja čeka ih i Chiba u Japanu. Nakon Rovinja preostale utrke održat će se u Budimpešti, Ascotu, Spielbergu, Fort Worthu i Las Vegasu.

Prijenos uživo mogao se lani pratiti u nizu zemalja poput Austrije, Njemačke, Španjolske, Velike Britanije, Poljske i Francuske, a tako će biti i ove godine.

B.Ž.

Foto: Red Bull

Komentari