Želite se osloboditi tehnologije i provesti avanturu u prirodi? Prijavite se Outward Bound ekspedicijske programe za mlade u Velikom Žitniku

20
Izvor: Outward Bound

I ove godine održavaju se Ljetne pustolovine – Outward Bound ekspedicijski programi za mlade u Velikom Žitniku u Lici. Program se odvija u organizaciji Outward Bound s udrugom Status M, kao dio projekta „Budi muško – preuzmi odgovornost“ i „Generacija ravnopravnih“, a isti će se odviti od 24. do 28. srpnja za mlade iz cijele Hrvatske u trajanju od 5 dana. Prijaviti se mogu mladi u 3 grupe: u Grupi 1 ako su starosti od 13 do 15 godina, u Grupi 2 ukoliko su starosti od 16 do 18 godina te u Grupi 3 ako su starosti od 19 do 25 godina.

Program Outward Bound pravi je digitalni detox budući da polaznici ne koriste mobitele i druge tehnološke uređaje, a kroz Outward Bound polaznici će naučiti kako praznike provesti u nešto drugačijem okruženju, naučiti ponešto o sebi i timskom radu, sudjelovati u aktivnostima i steći nova prijateljstva. Neki od ciljeva programa su razvoj samopouzdanja, samostalnosti, ustrajnosti i otpornosti, odgovornosti za sebe, druge i prirodu, razvoj komunikacijskih vještina, timskog rada i prilagodljivosti te empatije. To je zapravo program doživljajne pedagogije koji se temelji na metodama iskustvenog učenja u prirodi. Program je osmišljen u cilju smještanja u okruženje izvan predvidljive svakodnevice kako bi se polaznici suočili s novim i nepoznatim situacijama te razvili nove vještine. Kroz program, polaznici će naučiti razviti pozitivan stav prema rješavanju problema i suočavanju s izazovnim situacijama. Program je ekspedicijskog karaktera, počinje i završava u OBC Edukacijskom centru, a većina noćenja se provodi u prirodi u bivku. Hranu priprema osoblje, dok polaznici za vrijeme ekspedicije namirnice nose sa sobom u ruksaku, odnosno tijekom dana jedu suhu hranu, a navečer kuhaju zajedno na vatri.

Sudionici na program trebaju ponijeti 50 kuna kao depozit za posuđenu opremu i boravak u edukacijskom centru. U slučaju nastalih šteta na opremi ili u Edukacijskom centru prouzročenih krivnjom sudionika, štete se naplaćuju iz tog iznosa. U suprotnom, sudionicima se vraća depozit na kraju programa.

Svi programi prilagođeni su epidemiološkim preporukama HZZJZ-a, a s grupom od 12 polaznika u svakom trenutku prisutna su 2 instruktora te logističar s vozilom, koji se nalazi u komunikaciji s osobljem na terenu. Sigurnosne procedure sustavno održava odbor za sigurnost, a one proizlaze iz dugogodišnjeg iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International. Na ovu avanturu možete se prijaviti klikom ovu poveznicu.

Izvor: OutwardBoundCroatia

Komentari