Zavšrio prvi Xday

368

Uz veliki broj posjetitelja, ljubitelja ekstremnih sportova, slučajnih ili namjernih prolaznika, Opatija je proteklog vikenda jednostavno živnula a nemali broj gledatelja-kupača adrenalinske je vratolomije promatrao i iz plićaka.

Posebno atraktivni bili su wingsuit skokovi. ”Nebeski letači” u posebno dizajniranim wingsuit odijelima, Dražen Pezer, Robert Krajcar i Kristijan Kovačić s dimnim signalima na nogama, litice, zgrade, mostove i ostale odskočne točke base jump skokova zamijenili su wingsuit skokovima iz aviona. Uz bučan pljesak publike, s padobranima koje su otvorili neposredno prije doskočišta, sretno su aterirali na opatijsku plažu Slatina.

 Xday ima i humanitarni karakter. Zagrebačka banka, kao generalni pokrovitelj Xday festivala pridonijela je skupljanju financijskih sredstava koja će se donirati Društvu Naša djeca iz Opatije.

Održana je službena Jet ski utrka prvenstva Hrvatske u kategorijama Rallyjat – Runabout stock u kojoj je pobjedu uzeo Predrag Mihailović iz Rijeke. Ivan Đinđa iz Osijeka slavio je u kategoriji Runabout Lite <220 HP. Prvo mjesto u CLOSED COURSE SKI STOCK za juniore od 12 – 15 osvojio je Tino Hundić iz Zagreba.

U organizaciji AK Cumulus iz Opatije, održan je prvi po redu Cumulus Cup-u, natjecanje u službenim padobranskim doskocima koji su se bodovali za kup Hrvatske. Ekipno, prvo mjesto ima Aeroklub Cumulus Iz Opatije. Slijede ga Padobranski klub Croatia, Aeroklub Osijek i Mix team. Pojedinačno, prvo mjesto je zauzeo Damir Sladetić iz kluba Croatia, drugi je Nebojša Ilić također iz kluba Croatia a treće mjesto ima Igor Kecerin iz Cumulusa. Sudionici ovog natjecanja su i članovi i kandidati Hrvatske padobranske reprezentacije koji su ovo natjecanje iskoristili i kao svojevrsnu pripremu za svjetsko prvenstvo koje će se održati ovog prosinca u Dubaiu.

Biciklistički klub Čudo organizirao je Čudesni BMX jam u kategorijama BMX i MTB, sa slijedećim rezultatima:

BMX:
1. Marin Ranteš, Varaždin
2. Aleksandar Manojlović -Aco, Karlovac
3. Igor Vukadinović – Poki, Osijek

MTB:
1.Goran Jurica, Umag
2. Leo Gamboc, Umag
3.Ivan Kukuljan, Umag

Najbolji mladi vozač je Fran Zeman iz Bjelovara. Najbolji trik ima Igor Vukadinović- Poki, s trikom backflip tailwhip preko jumpboxa. Tutti frutti big air na kvoteru: Marin Rantes, Varaždin.

Zadovoljni odazivom sportaša ali i publike organizatori Xday festivala već sada razmišljaju o poboljšanjima i novim idejama za Xday 2013.

Komentari