Jučer je otvaranjem ureda u prostoru ispred zgrade Terminala započeo program 17. po redu Fiumanke, dok je drugi dan započeo Plavo – zelenim sajmom kojeg možete posjetiti i sutra. Jutros su održani i Rotary Business forum o plavo-zelenoj ekonomiji i trendovima u brodogradnji i pomorstvu, prezentacija programa Studiraj brodogradnju u Rijeci te razna predavanja i tribine, dok je u 14h započela 4. Europska regata za medije te ujedno 7. Rotary Fiumanka. U medijskoj regati sudjelovalo je ukupno dvanaest jedrilica, od kojih je jedna bila posada grada Rostocka, dugogodišnjeg prijatelja Rijeke i gosta Fiumanke. U prvom plovu medijske regate pobjedu je odnijela ekipa HRT-a, za kojom su slijedile ekipe MTVA i RTVS. U drugom plovu, ponovno je najbrža bila posada HRT-a te posade ORF i La Voce. Po realnom vremenu ulaska u cilj, ovogodišnji pobjednici Rotary regate, na kojoj je sudjelovalo sedam jedrilica, su posade Magaenergija, DSK te Jonathan RF.

U 19h je započeo riječki festival klapa u prostoru ispred zgrade Terminala, a u 21 publiku će dobro razdrmati Sillycons i Let 3 na Gatu Karoline Riječke!

HRT - pobjednici prva dva plova EMSR regate, foto: Facebook
HRT – pobjednici prva dva plova EMSR regate, foto: Facebook

Sutra nas očekuje glavni događaj Fiumanke, ono zbog čega je Fiumanka ono što jest – tradicionalna regata s oko 200 jedrilica! Također, istovremeno će se odvijati i drugi dan Europske regate za medije te 7. Rotary Fiumanke.

U 17h u prostoru ispred zgrade Terminala, nastupit će Kantridersi, dok je u 20:30h proglašenje pobjednika regata! Dan će završiti popularni Brkovi i The Crazy Boys na Gatu – luda zabava  je zagarantirana!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sudionicima Fiumanke želimo dobar vjetar i odličnu zabavu, a sve ostale pozivamo da dođete uživati u predivnoj, tradicionalnoj lipanjskoj regati! Ukoliko ipak ne možete prisustvovati, Fiumanka vam pruža i prijenos uživo:

Vidimo se na 17. Fiumanki!