Započela dvodnevna humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“

202

Na Korzu je započela humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“, u koju se svi Riječani mogu uključiti u četvrtak i petak, 25. i 26. studenog od 9,30 do 20 sati.

Tradicionalna humanitarna akcija Kuglice dobrih želja dio je manifestacije Rijeka Advent, a građani tijekom akcije u kućici postavljenoj na Korzu (ispred zgrade Grada Rijeke, Korzo 16) mogu donirati 20 kuna te zauzvrat dobiti kuglicu u koju mogu napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na centralni gradski bor na Korzu.

Kupnjom prvih kuglica humanitarnoj akciji pridružili su se Sandra Krpan i Goran Palčevski, zamjenici gradonačelnika Rijeke, koji su kuglice objesili u svoje ime, kao i u ime gradonačelnika Marka Filipovića.

Zamjenik Palčevski otkrio je kako je u svojoj božićnoj poruci zaželio zdravlja, kako sebi, tako i svim drugima, posebice što je i povod ovogodišnje humanitarne akcije povezan sa zdravljem.

Započela-akcija-Kuglice-dobrih-želja-4

Za ovogodišnju akciju pripremljeno je 800 kuglica, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za udrugu DIP – Društvo za istraživanje i potporu koja radi s mladima s teškoćama u razvoju.

„Vjerujem da će humanitarna akcija biti izuzetno uspješna, znajući da se Riječani rado odazivaju ovakvim akcijama, i to ne samo u blagdansko vrijeme, već i tijekom cijele godine“, kazala je zamjenica Krpan.

Inicijator i ovogodišnje akcije Kuglice dobrih želja, koja se organizira već šestu godinu zaredom, jest Udruga studenta biotehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Gradom Rijeka. „Pozivam sve građane da zajedno s nama budu jedna pahulja koja će pokrenuti lavinu dobrih događaja“, riječki su Otona Selimovića, predstavnika Udruge studenta biotehnologije.

Započela-akcija-Kuglice-dobrih-želja-1

L.B.

Komentari