Zagreb TourFilm Festival – Više od 800 filmova iz 91 zemlje na međunarodnom festivalu turističkog filma

37

U srijedu 10. listopada u zagrebačkom Kaptol Centru svečano je otvoren sedmi Zagreb TourFilm Festival, međunarodni festival turističkog filma. 

Na ovogodišnji TourFilm Festival prijavilo se više od 800 filmova iz 91 zemlje, a najbolji među biti će prikazana u Kaptol Boutique Cinema.
Na festivalu je i 30-tak hrvatskih filmova, potvrdila je na otvorenju Spomenka Saraga, direktorica festivala. Dvodnevni festival daje presjek  novih trendova, sve što je moderno i najbolje u svijetu turističkog filma, kazala je Martina Bienenfeld, direktorica TZ Grada Zagreba istakavši njegov značaj za svaku turističku destinaciju. Na otvorenju je bio i ministar turizma Gari Cappelli, koji je najavio skoro snimanje novih turističkih filmova. 

– U planu su filmovi koji će se snimati vrlo brzo. Neće biti u pitanju samo Dubrovnik, nego i Split, pa i neki ruralni krajevi Hrvatske, tako da će se u Hrvatskoj sljedeće godine snimiti desetak vrlo kvalitetnih filmova na visokoj razini – rekao je Cappelli te najavio da će Hrvatska turistička zajednica iduće godine jače istupiti po pitanju filmske industrije.

Gradonačelnik Milan Bandić  ocijenio  je Zagreb “modernim, srdačnim, šarmantnim i sigurnimm” zbog čega zaslužuje sve turističke uspjehe glavnog grada. Festival traje do petka kada će u konkurenciji od 263 filma biti nagrađeno njih 30-ak prema ocjenama stručnog žirija.

 

 

Komentari