Wyatt Earp, Doc Holliday, Clementina…Kostimirana projekcija slavnog Fordovog vesterna “Moja draga Klementina” u Art kinu

145

“Moja draga Klementina”…vestern iz 1946. u režiji filmskog čarobnjaka Johna Forda najbolji je motiv i inspiracija za članove Filmskog kluba 54+ da krenu u nabavu svih potrebnih rekvizita i prigodno se urede za kostimiranu projekciju slavnog Fordovog vesterna 28. veljače  u 18 sati u Art kinu Croatia.

“Moja draga Klementina”

“Moja draga Clementina” priča je o jednome od najvećih obračuna Divljega zapada. Braća Wyatt, Morgan, Virgil i James Earp, žive samotnim životom goneći stoku i putujući po američkom Zapadu. Stižu u Tombstone, grad u kojem vlada nered i bezakonje. Samo najmlađi James ostaje čuvati imovinu.

Povijesni vestern Johna Forda

Članovi zloglasne obitelji Clanton, koji žive u blizini, opljačkaju ga i ubiju. Wyatt Earp odlučuje ostati u Tombstoneu kao šerif s braćom kao pomoćnicima, a sve kako bi skupio dokaze protiv ubojica. Prijateljuje s Docom Hollidayem, rezigniranim revolverašem i liječnikom sklonom čašici, a film dodatno začinja nenadani dolazak Docove bivše zaručnice iz Bostona, Clementine.

“Moja draga Klementina”

Filmskih likova na pretek, treba se samo odlučiti i izabrati nekoga iz Erpova ili pak Clantonova klana, uživjeti se u lik Doca Hollidaya ili opjevane Clementine, a Art kino brine o „setu“, o atmosferi kao na filmskom platnu. Nakon projekcije legendarnog filma u atriju će se održati zabava uz country glazbu.

Ulaz je za sve članove Filmskog kluba 54+ slobodan. Članovi svoju ulaznicu mogu unaprijed podići na blagajni Art-kina uz predočenje članske iskaznice. Oni koji žele, mogu se učlaniti besplatno tijekom redovnog radnog vremena blagajne od 16 do 20,30 sati.

Komentari