Vrijeme je mozak – Program obilježavanja Svjetskog dana moždanog udara

77

Svjetski dan moždanog udara obilježava se 29. listopada, a cilj je obilježavanja upozoriti javnost na čimbenike rizika za moždani udar, važnost preventivnih aktivnosti i promicanje zdravog načina života.

Pod sloganom „Vrijeme je mozak“ Klinika za neurologiju KBC-a Rijeka u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a, Medicinskim fakultetom u Rijeci, Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom pripremila je prigodan program za građane.

Snimka zaslona 2020-10-28 125845

Sutra, 29. listopada 2020. na Korzu će od 10 sati biti postavljen štand, a u 12 sati održat će se predavanja u Mramornoj dvorani Guvernerove palače gdje će se građani educirati o simptomima i prepoznavanju moždanog udara te o postupcima pravovremene intervencije. Dr. sc. David Bonifačić predavat će na temu “Zbrinjavanje akutnih moždanih udara za vrijeme COVID-19 pandemije”, a predavanje “Mehaničke trombektomije kod akutnog moždanog udara za vrijeme COVID-19 pandemije u našem centru“ održat će dr. sc. Slavica Kovačić. S obzirom na epidemiološke mjere, mole se građani da dolazak na predavanje najave elektroničkom poštom – neurologija@kbc-rijeka.hr.

Snimka zaslona 2020-10-28 130344

Komentari