Vocal Marathon ide dalje

38

Program Vocal Marathona podijeljen je na natjecanje, radionice i revijalni program te obuhvaća niz zabavnih i edukativnih događanja. Na jednom će se mjestu okupiti brojni ljubitelji a cappella vokalnog izričaja, koji će kroz kreativne radionice, uzbudljivo natjecanje i atraktivne koncerte imati priliku steći nova znanja, razmijeniti iskustva, odmjeriti snage.

Na natjecateljski dio mogu se prijaviti a cappella grupe u sastavu do maksimalno 10 članova, a natječu se u tri kategorije: Pop/Comedy/Freestyle/, Jazz/Gospel/Soul te Beatbox. Ocjenjivat će ih žiri u sastavu: Olja Dešić (umjetnički ravnatelj susreta), Kornelije Kovač (skladatelj i aranžer) i Željen Klašterka (glazbeni urednik Hrvatske televizije). Sudionici natjecanja ne plaćaju kotizaciju, a prijave se primaju putem web stranice www.vocalmarathon.com

Podijeljene u dva dana, radionice uključuju skladateljsko/aranžersku radionicu pod vodstvom Kornelija Kovača i Olje Dešića te vokalnu radionicu. Prvi dan radionice će vas uvesti u tajne skladanja pjesme na zadani tekst te u stvaranje višeglasnog vokalnog aranžmana za skladanu pjesmu.

Cjelodnevna vokalna radionica drugoga dana uključuje, uz istraživanje vokalnog aparata na moderan način i uvježbavanje pjesme skladane i aranžirane prethodni dan. Pjesmu koja se tako, u dva dana radionica sklada, aranžira i pripremi – grupe izvode posljednjeg dana u dodjeli nagrada.

Prijave za radionice otvorene su do 20.08.2012. za sve zainteresirane i prihvaćaju se do popunjenja kapaciteta.

U revijalnom dijelu programa koncert za pamćenje održat će renomirani hrvatski i europski zborovi. Organizator međunarodnih a cappella susreta Vocal Marathon je riječki Studio Maraton, koji već godinama djeluje na području glazbene produkcije, izdavaštva i edukacije. Potporu organizaciji dali su: Ministarstvo kulture, Primorsko – goranska Županija, Grad Rijeka, Hrvatska glazbena unija i drugi. Glavni medijski pokrovitelji su Novi list i Radio Rijeka.

Prošlogodišnji dobitnici su talijanski sastav The Slash, litvanska skupina Cappella’A te austrijski beatboxer Fii, a kratki prilog o Vocal Maratonu 2011 možete pogledati.

Komentari