Više od dvije stotine Harleya ispratilo još jednu turističku uspješnicu u Novalji

276

Ovog je vikenda iz Zadra prema Novalji krenulo više od dvije stotine motocikala Harley Davidson i njihovih ponosnih vlasnika. Predvođeni ekipom Dalmacija Chapter Croatia, koja je član međunarodne organizacije Harley Owners Group (HOG), ovoj osebujnoj motorističkoj povorci priključili su se „harlijevciˮ iz cijele Hrvatske, Slovenije i BiH.

Po dolasku u Novalju cijela povorka zaustavila se na Rivi, izloživši svoje moćne ljepotane na dva kotača, spremni za razgovor, druženje i slikanje s domaćima, vikendašima i turistima, koji su pristigli u znatnom broju te s puno zanimanja uživali u ovom jedinstvenom druženju i prilici da izbliza upoznaju ove kultne motocikle i njihove vlasnike.

Vozili su se potom u povorci cestom prema Žigljenu, onom istom cestom na kojoj su snimani videospotovi i promotivni filmovi za najprestižnije svjetske marke automobila. Scena je to bila dostojna pamćenja i tko kaže da idući videospot motocikala Harley Davidson neće biti snimljen upravo na toj cesti.

Ekipa-Harley-Davidson-na-Žigljenu,-u-orkuženju-mjesečevog-pejzaža
Ekipa Harley Davidson na Žigljenu, u orkuženju mjesečevog pejzaža

Potom je povorka Harley Davidsona otišla na ručak u poznati restoran Boškinac, koji predstavlja ponos otočke i nacionalne kuhinje, a koji je u 2019. uvršten u Michelinov vodič za Hrvatsku. Dočekao ih je vlasnik Boris Šuljić s osobljem i ugostio vrhunskim otočnim delicijama, među kojima je bio i poznati paški sir, koji svojim brendom gotovo može parirati  tim svjetski poznatim ljepotanima na dva kotača. (ili motociklima ?)

Večernji program obogatio je koncert grupe Psihomodo Pop, a kultni glazbenici u nastupu su dali sve od sebe i podigavši atmosferu do usijanja rasplesali mnogobrojnu publiku.

Nakon noćenja u Novalji svi sudionici našli su se u nedjelju ujutro na zajedničkoj kavi, uz druženje i fotografiranje na Trgu Bazilike. Nakon toga defile je krenuo prema plaži Zrće, još jednom svjetski poznatom paškom brendu, koji bi mogao stati uz bok Harley Davidsonu.

Pred-povratak-kolona-motorista-na-Harley-Davidsonu-obišla-je-Zrće
Pred povratak kolona motorista na Harley Davidsonu obišla je Zrće

Kamo god došli, ti motocikli i njihovi vozači  pobuđuju velik interes javnosti, a u svijetu su iznimno popularne Harley Davidson manifestacije na kojima se oni okupljaju. Prema riječima Marine Šćiran Rizner, direktorice TZ Grada Novalje, više su nego zadovoljni suradnjom s ekipom Dalmacije Chapter Croatia, na čelu s Mladenom Jozićem, koji je organizirao susret Island Thunder. „Raduje nas što su vlasnici ovih najpoznatijih svjetskih motocikala odlučili ovog vikenda uživati u prirodnim ljepotama i gastronomskim delicijama otoka Paga. Na tragu toga iduće godine želimo ugostiti još više vozača i njihovih HD ljubimaca, stoga planiramo još veći susret Island Thunder. Želja nam je da ovo atraktivno događanje poprimi i jak internacionalni karakter i u Novalju dovede ‘harlijevace’ iz cijelog svijeta“.

Bio je ovo možda i najbolji način da se nakon uspješne ljetne turističke sezone, koja je i ove godine u Novalji obilježila porast u odnosu na prošlu godinu, ovim eventom oda priznanje svima onima koji su svojim radom, angažmanom i dobrom voljom pridonijeli da i ova sezona ostane po mnogočemu u plusu. Osim sada već legendarnog Zrća, jedne od najpoznatijih svjetskih party destinacija, područje Grada Novalje obiluje tolikim raznolikostima i bogatstvom ponude da može ponuditi cijelu lepezu mozaičnih doživljaja, koji turiste mogu u potpunosti zadovoljiti.

Komentari