Vikend u Rijeci protekao u znaku kretanja

945

U sklopu kampanje Rijeka u kretanju, u subotu 8. lipnja u Vijećnici Grada Rijeke održana je edukativna tribina „Reci daaa kretanju“, dok je nedjelja okupila veliki broj Riječana u šetnji na Art Molo longu.
Na edukativnoj tribini „Reci DAAA kretanju“ održanoj u Vijećnici Grada Rijeke, raspravljalo se o važnosti kretanja u cilju zdravlja. Sudionici tribine bili su uvaženi stručnjaci različitih profila kojima je u njihovom radu zajedničko kretanje s ciljem zdravlja i koji su svojom strukom, saznanjima, pa i osobnim iskustvima raspravili temu kretanja kao nužne aktivnosti za zdravlje.

Završnu riječ je dao profesor Veno Đonlić koji je zaključio kako je tjelesna aktivnost kod novih generacija sve manje zastupljena, a upravo sportske aktivnosti kod mladih stvaraju i bolje radne uspjehe.

Art-aktivna nedjelja: Art Molo longo

Sunčana nedjelja već od jutarnjih sati izmamila je na Art Molo longo šetače svih dobi koji su odlučili dio dana provesti art-aktivno, u laganoj šetnji ili nešto bržem joggingu, razgledajući radove kreativnih umjetnika. Na Molo longo je stigla i jedinstvena i posebno osmišljena Trafika Novog lista s prepoznatljivim vizualnim identitetom za kojeg je zaslužan Vojo Radoičić pa su šetači tako na poklon dobili i „friško“ nedjeljno izdanje Novog lista. Sve se odvijalo uz ritam odličnih domaćih i stranih glazbenih brojeva koje je na početku ove morske šetnice puštao glazbeni urednik na Radio Rijeci, Lucijan Kostrenčić.

Damir Urban i supruga Milica

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg izdanja ove manifestacije, Art Molo longo odvijao se drugi put. Već od zgrade Terminala pa sve do kraja mola rasporedilo se preko pedeset umjetnika, koji su kreativno uredili svoj dio lukobrana – svoj mali štand. Za art selekciju umjetnika bila je zadužena Jelena Tondini, koja ističe kako je Art Molo longo postao nezaobilazno mjesto predstavljanja kreativnih uradaka, na koji se svake godine prijavljuje sve više izlagača.
Na Art Molo longo stali su svi – umjetnici, šetači, biciklisti, kućni ljubimci, a svi puni volje i želje za kretanjem riječkim lukobranom dugim čak 2 kilometra.

Osim šetača i joggera, po šetnici su se vozili bicikli, romobili i skejtovi. Što je novo na Art Molo longu provjerili su i brojni poznati Riječani, koji su uživali u spoju kretanja i umjetnosti, a među njima Gradonačelnik Vojko Obersnel, Urban sa suprugom Milicom, Zigman, Alen Liverić te mnogi drugi. Gradonačelnik Obersnel je izjavio kako je zadovoljan ovogodišnjom manifestacijom te osobito velikim odazivom građana.

Gradonačelnik Vojko Obersnel

Riječani su imali priliku isprobati i „službena kretala“ Art Molo longa – bicikle Rog- Joma jer je tvrtka uključivanjem u ovu akciju pokazala da podupire kretanje i zdrav način života.

Za zdrav život osim kretanja, potrebno je misliti i na pravilnu prehranu, pa su tako svi posjetitelji uživali u službenom zdravom obroku – Nestlé FITNESS žitaricama.

Art Molo longo je pokazao da Riječani vole prošetati, provesti dan ugodno i korisno i napraviti nešto korisno za svoje zdravlje, u prelijepom ambijentu riječke morske šetnice.

Aktivna službena Facebook stranica

Komentari