[VIDEO] Uhvati ritam! Štićenike Doma na Kantridi razveselila radionica bubnjanja

Danas je u okviru bogatog programa 18. Tjedna mozga u Domu za starije osobe "Kantrida" Rijeka Udruga Ri Rock održala radionicu osnove ritma i bubnjanja

33
Teklić.hr

Današnja radionica Osnove ritma i bubnjanja, održana u Domu za starije osobe Kantrida Rijeka, u sklopu obilježavanja 18. Tjedna mozga, itekako je razveselila naše sugrađane starije životne dobi.

Radionicu je održala Udruga Ri Rock u suradnji sa Medicinskim fakultetom Rijeka. Želja je bila okupljene upoznati s osnovom ritma i bubnjanja te korištenjem bubnjarskih palica.

Radionica je pobudila veliko zanimanje, toliko da su došli i oni koji ne žive u Domu, ali su čuli da se održava. Odlučili su iz prve ruke vidjeti o čemu je zapravo riječ i malo se proveseliti.

„Došli smo vidjeti i sudjelovati“, kazala nam je Lina koja je nekada, u mladosti svirala klavir. Danas su njena djeca i unučad za nju najljepša glazba, s ponosom veli Lina.

U početku pomalo stidljivo, u nevjerici, poslušali su upute Nikole Jovanovića, voditelja današnje radionice. Nikola u Udruzi Ri Rock vodi tečaj bubnjeva za starije od 54 godine od studenog 2018. Poticala ih je i Josipa Ban iz organizacijskog odbora 18. Tjedna mozga u Rijeci, studentica Medicinskog fakulteta, koja je usto završila glazbenu školu i srednju školu za terapeuta.

I zaista, još smo jednom posvjedočili da glazba povezuje ljude, već nakon prvih petnaestak minuta nelagoda je nestala, a sve se više sudionika radionice poželjelo okušati u držanju ritma. Osobito su bili ohrabreni kada su čuli koliko blagotvorno djeluje na njihov mozak, ruke, noge. „To vam je fiskultura za mozak, kao kada ispunjavate križaljke“, poticao ih je Nikola.

Albini se posebno svidjelo, iako nije vjerovala da će joj poći za rukom.

Nemam sluha, ali  zato puno čitam“, kazala je.

Sviđa mi se, dobro je za razgibavanje. Ja tri puta tjedno idem na rekreaciju“, veselo nam je rekla Mira. Zadovoljna je bila i Sonja koju je Nikola osobito pohvalio.

To je tako lijepo, imam osjećaj za ritam. Pjevala sam ja i u zboru“, povjerila nam je Sonja. Držanje ritma silno je dojmilo Lea. Hrabro se prvi prihvatio bubnjarskih palica.

Ovo je pravo vježbanje mozga. Volim živost, u svemu što je zabavno ja rado sudjelujem. Bilo bi lijepo da je svakoga dana ovako“, rekao je Leo.

Poduka im je baš dobro „legla“ , toliko da je jedan gospodin radionicu napustio držeći ritam uz brojanje „jedan, dva, tri…

Komentari