[VIDEO] Putokazi predstavljaju novi album “Meandri”!

225

Legendarni riječki “Putokazi” glazbenoj javnosti predstavljaju svoj novi, 14. album “Meandri”.
Ova jedinstvena glazbena pojava na sceni punih trideset i šest godina postojanja, iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača hrabro istražuje, promišlja glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuva ono što se danas rijetko nailazi – predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva.

Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od početka do Smrti. Skladbe u Meandrima Putokaza su putovanja koja izmjenuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput Smrti, koja je uvijek na koncu novog početka.  Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti Svjetlost. Ako ne poštuješ Tugu i Smrt, nećeš znati poštovati Život“, kažu o novom projektu Putokazi.

Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u “Meandrima” prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom. 

Putokazi su na svoj 36. rođendan, 22.veljače 2020., u HKD-u na Sušaku predstavili novi album “Meandri”  kao i najavni audio i video singl “TanTanatos“.

 Autorica pjesama i vokalnih aranžmana je Miranda Đaković. 

Zoran Majstorović i Iztok Turk potpisuju instrumentalne aranžmane te  glazbenu produkciju Albuma.

Likovno oblikovanje omota važna je dimenzija kreativnog stvaranja Putokaza, prateći osnovnu ideju glazbenog izričaja, autor Saša Ostojić, jednostavno simbolizira dostojanstvenu mijenu u našim životima, ne postoje ni početak ni kraj. Postoje samo Meandri kao životni zavoji kojima protječemo.

meandri

 

Komentari