Vertikalno lice Platka oduševilo mnoge

Platak nastavlja oduševljavati sve posjetioce...

282

Ovaj vikend na Platku se održala uvodna manifestacija Festivala sportske rekreacije PGŽ – Vertikalno lice Platka! Iako se u Rijeci i okolici odvijalo mnoštvo događanja, prva organizirana trail utrka na vrh Radeševa, dvije MTB utrke i Run ‘n’ bike utrka privukle su preko stotinjak ljubitelja ovih sportova brojne navijače i ostale posjetioce na Platak.

Oko 9 sati počela se stvarati gužva i preuzimati startni paketi, a posljednji natjecatelji uspjeli su se prijaviti i tako okušati prvi doći na vrh Radeševa. Međutim, važno je bilo doći do kraja utrke te pametno odrediti tempo te je bilo zabavno vidjeti tko je uspio doći prvi i na vrh i do kraja, a tko je formu čuvao za finish. Iako službeno za prvu godinu nije bila predviđena kategorija za djecu, moraju se pohvaliti šestoro odvažnih malih trkača koji su uspjeli proći cijelom stazom!

Dok je većina trkača dolazila u cilj, dečki iz dua Two stupid dogs podignuli su atmosferu koja je čekala trenutak za dodjelu medalja izrađenih u kreativnoj radionici Udruge Motus. Natjecatelji su dobili unikatne hand-maid medalje od drva koje su izradili najmlađi posjetioci Platka.

Sve natjecatelje dočekala je bogata okrijepa u „feed“ zoni koju su omogućili sponzori projekta, aposebno su ih oduševile čokoladne praline slastičarnice Cacao.

U međuvremenu biciklisti su se dobro zagrijali te krenuli sa startom u 12.30 – u ponudi su bile „light“ utrka na 23km te druga puno zahtjevnija na 43km. Koliko je bila zahtjevana vidimo iz toga što čak 6 od 11 prijavljenih nije uspjelo doći do cilja, ali zato moramo pohvaliti tri cure koje su se usudile nastupiti u ligh i Run ‘n’ bike kategorijama te uspješno i u odličnom vremenu završle utrku.

Dok su se biciklisti vozili predivnim šumama Platka, mališani su uživali u sportskoj igraonici na dnu Radeševa te se tako pripremali za buduće trke.

Svi posjetioci na promotivnom štandu Panex Dynamic mogli su testirati bicikle Scott, Rockmachine, Wob i Spring. U 15 sati saznali su se osvajači medalja biciklističkih utrke te su najuspješnijima dodjeljene i nagrade za koje je zaslužan Decathlon i Jax te Mali dom na Platku.

Zahvala ide svima koji su podržali projekt te omogućili njegovu realizaciju te svim volonterima koji su bili od velike pomoći.

Želja organizatora je za iduću godinu, osim povećanja broja natjecatelja, uvođenja novih trail i biciklističkih ruta (ne samo MTB, već i downhill i flowhill) koje će pokazati sve mogućnosti koje RSRTC Platak nudi te ponuditi više mogućnosti prilagođenih različitoj fizičkoj spremi aktivnih sportaša i rekreativaca, ali i najmlađih.

Sada će se nastaviti pripreme za ljetno izdanje manifestacije „Sva lica Platka – summer edition 2018.“ koji prerasta u dvodnevni događaj. Subota 18.8.2018. bt će rezervirana za program #sportiraj koji će se sastojati od natjecateljskih turnira i prezentacijskih sportova, a nedjelja

19.8..2018. za program #chilliraj koji je prvenstveno namijenjen obiteljima i svima koji žele provesti dan na Platku u odmoru i opuštanju. U planu su aktivnosti za djecu, vožnja žičarom uz poseban program, štandovi s izlagačima te lounge zona, a detalje će biti otkriveni uskoro..

Poredak:
TRAIL UTRKA MUŠKI
1. Goran Žunić
2. Petko Drakulić
3. Branimir Paškvan

TRAIL UTRKA ŽENE
1. Iva Tomic Smojver
2. Suzana Alberini
3. Ana Grbac

MTB MRTVAČKA GLAVA – 43KM
1. Milan Mesić
2. Krešimir Franić
3. Marko Glusac

MTB LIGHT – 23KM MUŠKI
1. Sven Šojat
2. Kristijan Lenac
3. Luka Ukalovic

MTB LIGHT – 23KM ŽENE
1. Leona Popovic
2. Sanja Kauzlarić

RUN ‘N’ BIKE MUŠKI
1. Davor Pikulić
2. Ozren Olujić
3. Zrinko Puljić

RUN ‘N’ BIKE ŽENE
1. Tanja Poropat

Društo sportske rekreacije Kvarner

Komentari