Veliko finale Tolerance u Puli

211
Gibonni

Gibonni

Gibonnijeva „Toleranca“, album koji su svi nestrpljivo čekali pune četiri godine, objavljena je u ožujku 2010. godine te je od tada višetruko trijumfirala.

I prije izlaska albuma najavna pjesma „Žeđam“ osvojila je sve radio i TV postaje te se jako dugo zadržala na prvim mjestima top lista, a isto se nastavilo i sa svim ostalim singlovima sa albuma. Slijedile su: „Toleranca“, „Zamoli me (možda ti je ispod časti)“, „Čemu se nadaš srce moje“, „Vrata moje sestre“ i trenutno aktualan singl „Vesla na vodi“.

Za sve spomenute pjesme snimljeni su i zapaženi spotovi u suradnji sa vrhunskim hrvatskim redateljima.

Već prvi dan prodaje album je ostvario zlatnu nakladu, dok je nakon samo nekoliko mjeseci dostigao i dijamantnu nakladu i na koncu postao i najprodavaniji album 2010. godine.

Osim publike i radio postaja, „Tolerancu“ je prepoznala i struka, te je Gibonnijev album na ovogodišnjem Porinu osvojio pet nagrada, od kojih je svakako bitno spomenuti Porin za Album godine.

„Toleranca“ je tijekom 2010. godine prošla cijelom Hrvatskom i tako je „Toleranca Tour“ osvojio najveće dvorane hrvatskih gradova. Malo finale prvog dijela Toleranca toura, nakon vrhunca sa dva rasprodana zagrebačka koncerta, dogodilo se u Splitu, u listopadu prošle godine u Spaladium Areni te na koncertu u Rijeci. Osim hrvatskih gradova, Gibo je Tolerancom osvojio i Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, te Srbiju i Crnu Goru – dakle cijelu regiju. Da priča ne bi ostala samo u regiji, sredinom 2011. stiglo je i jedno internacionalno prizanje, kada je Gibonni uvršten na svjetsku playlistu uglednog Los Angeles Timesa.

Uspjeh za uspjehom nedavno je dobio još jednu službenu potvrdu. Tako je u službenom izvješću ZAMP-a za 2010. godinu, Gibonni i ove godine na listi 10 najuspješnijih autora te premoćno vlada na listi 10 najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj sa čak tri pjesme sa albuma Toleranca („Toleranca“, „Žeđam“ i „Zamoli me, možda ti je ispod časti“), od kojih je upravo Toleranca na prvom mjestu kao službeno najemitiranija pjesma prošle godine, a ‘Žeđam’ na drugom.

Sve zajedno govori o potpunoj Gibonnijevoj dominaciji od izlaska ‘Tolerance’, a svoje veliko finale album i turneja doživjet će za dva dana u pulskoj Areni.

U subotu, 27. kolovoza, Gibonni će sa svojim bendom, u pulskom antičkom amfiteatru svojoj publici predstaviti ono najbolje iz svoje dosadašnje karijere. Podršku će mu dati njegovi stalni suradnici: Damir Urban, Maya Azurcena, ekskluzivni gosti: »The London community Gospel Choir«, Vlatko Stefanovski ali i još neki glazbenici koji ostaju iznenađenje za sam koncert.

Komentari