Veliki hommage nogometašu Emilianu Sali

46
emiliano sala

Još se uvijek ne zna što se zapravo dogodilo  malom, turističkom avionu kojim je bivši igrač Nantesa  Emiliano Sala putovao  u Englesku. Trener francuskog prvoligaša Vahid Halilhodžić je u središtu zanimanja medija, s obje strane La Manchea.

Nakon nedavnog susreta između Natesa i Saint Etiennea, poznati “coach” je istakao svoju zahvalnost i ponos zbog igrača koji su na,najbolji način odali počast poginulom kolegi.


Vahid Halilhodžić

Nije bilo jednostavno jer je susret kompliciran i završen neriješenim rezultatom 1:1“, istakao je vidno ožalošćeni Vaha poseban performans svojih nogometaša! Ponosni smo na ekipu sto je znala izaći na  kraj sa teškim uvjetima igre. Zahvaljujemo gledateljima  i vjernim navijačima na divnoj potpori, posebno Brigadi-Loire, što su pjevali cijelo vrijeme susreta. 

Ostat će u našim srcima

Publika je izložila argentinske zastave i one sa likom Emiliana Sale. Cijelo igralište je uzvikivalo ime tragično poginulog mladog sportaša.

Poseban događaj se zbio u devetoj minuti igre, kada je sudac Franck Schneider zaustavio utakmicu i oduševio prisutne na igralištu Louis Fontenau. Svi su pljeskali, pjevali, mašući zastavama. Ako su suze Salinog prijatelja Yacinea Bammona bile očekivanetrenerove su potvrdile snagu osjećaja svih sudionika.

Nakon nogometnog susreta, igrači predvođeni Abdoulayem Touré, napravili su počasni krug odjeveni u dresove sa likom Emilijana Sale, Argentinca koji “Nikada nije popuštao“! Publika je dugo ostala na tribinama a mnogi su nastavili pjevati. Pred improviziranim oltarom položeno je cvijeće, crteži, dresovi, zastave…

Nantes ce dugo pamtiti događaj – povjerio je je novinarima Vahid Halilhodžić i dodao: Emilijano ce zauvijek ostati u našim srcima a  nikada neću zaboraviti tog dječaka, koji je bio poseban!

Džana Mujadžić 

Komentari