Velika maškarana povorka rasplesala Crikvenicu

Nedjeljno poslijepodne u Crikvenici pretvorilo se u pravu maškaranu bajku

424

Dvije povorke istoga dana – to se ne viđa često! No, ove je prekrasne sunčane nedjelje, 24. siječnja 2016., cijela Crikvenica plesala, pjevala i guštala upravo zahvaljujući dvjema tradicionalnim maškaranim povorkama.

Crikvenica_Mala povorka 2016 4

Prvi su na scenu stupili najmlađe i najslađe maškarice, njih oko 950. Centar Crikvenice bio je ispunjen smijehom i šarenilom. Preslatki Metulji iz Bribira i Triblja, zaigrani Malci iz Kraljevice, Veseli parkovi i Šarene maškarice iz Dječjega vrtića “Radost” (Crikvenica, Dramalj, Jadranovo, Selce), srdačne Karte iz Bakra, djeca s Dječjega odjela Thalassotherapije Crikvenica, Životinjsko carstvo, Veseli kauboji i Ljudi u crnom iz Osnovne škole Zvonka Cara iz Crikvenice.

Crikvenica_Mala povorka 2016 3 Crikvenica_Mala povorka 2016 2

Mići Bakrani, Hreljani i Škrljevčani na crikvenički su trg doveli Bakarsku placu, a učenici OŠ Vladimira Nazora pokazali kako “Riba ribi grize rep”. Povorku su predvodili članovi Udruge za očuvanje narodnih običaja “Duga” iz Crikvenice.

Velika povorka Crikvenica 4

Djeca su se nakon povorke zaustavila u parku u centru grada, gdje su, uz okrjepu, uživala u zabavnome programu uz mađioničara, klauna i ostale vesele animatore.

Velika povorka Crikvenica 3 Velika povorka Crikvenica 2

Nakon što su maškarani mališani prodefilirali centrom Crikvenice, red je došao i na odrasle. Tradicionalna Velika maškarana povorka okupila je tridesetak grupa, s oko 1400 sudionika, od domaćih grupa s crikveničko-vinodolskoga područja pa do maškaranih prijatelja iz Čakovca, Karlovca, Poreča, Rijeke, Ivanić Grada, Hreljina, Škrljeva, Bakra, Zlobina, Senja, Brod Moravica, Lokava, Kraljevice, Križišća, Samobora, Vrbovca, Ptuja iz Slovenije…

Velika povorka Crikvenica 1

Za sjajnu atmosferu na crikveničkome trgu pobrinuo se uigrani voditeljski dvojac, Joso i Boris. Nakon što su se predstavile brojnim posjetiteljima, grupe su se prošetale do crikveničke sportske dvorane, gdje se nastavila zabava, pjesma i ples.

Komentari