Velika bakljada KN Armade povodom Oluje, ove godine u središtu Rijeke

80

Klub navijača Armada godinama na Krčkom mostu organizira bakljadu odašiljući poruku zajedništva povodom obilježavanja obljetnice Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

No, ove godine bit će nešto drugačije. Središnja proslava Oluje s 222 baklje organizirat će se u središtu Rijeke, odnosno na Molo Longu. Za Novi list tajnik Kluba navijača Armada Mateo Dejak istaknuo je: „U skladu sa svim epidemiološkim mjerama, a vidimo da se one mijenjaju iz tjedna u tjedan, želja nam je da se upravo u središtu Rijeke osjeti taj jedan duh Oluje, da najveći mogući broj stanovnika, s raznih lokacija kako ne bi došlo do ugrožavanja mjera, vidi bakljadu. Ona će biti dan uoči samog blagdana, 4. kolovoza u 21,30 sati, jer se kroz godine razvio braniteljski običaj obilaska posljednjih počivališta poginulih suboraca na sam dan Oluje, 5. kolovoza. Jednako tako, istog se dana održavaju i brojne, lokalno raspoređene mise zadušnice. Bude li sve u redu, nakon bakljade slijedi i koncert na Gatu Karoline Riječke koji će se čuti u čitavom središtu Rijeke, bez da se ljudi grupiraju na jednom mjestu.“

Obilježavanju Oluje pridružit će se i udruga Primorski Hrvat, a cijeli događaj započet će okupljanjem u 19:45 sati ispred Assunte, gdje će s Kosog tornja biti izvješena zastava dužine 10 metara. Zastava će na tom mjestu stajati sve do Vele Gospe, a predstavit će se i replike riječkih tradicionalnih nošnji. U 20 sati polagat će se vijenci kod spomenika na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata nakon čega će članovi udruge Primorski Hrvat pročitati imena svih poginulih te za svakog položiti jednu ružu na spomenik. Bakljada će započeti u 21:30 sati na Molo Longu, dok će na Gatu Karoline Riječke biti pripremljen kulturno-zabavni program.

Ujedno, na zidu stadiona Rujevica ispod južne tribine bit će oslikan mural dimenzija 8 x 50 metara posvećen svim ratnim postrojbama s područja Rijeke i Primorsko-goranske županije, a za što će biti zaslužna KN Armada. Izradu murala pomoći će i HNK Rijeka, a za pridobivanje dozvola zaslužna je i Lučka uprava Rijeka. Materijalne troškove pomoći će Grad Rijeka i TZ Grada Rijeke, prenosi Novi list.

Komentari