Vedrana Rudan sutra na Trsatu predstavlja autobiografiju!

30
Magazin GKR

U petak 8. 11. u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka gostovat će poznata hrvatska autorica Vedrana Rudan koja će tom prilikom predstaviti i svoje novo djelo “Ples oko Sunca”. Susret će moderirati književnik i novinar Davor Mandić.

Vedrana Rudan je popularna hrvatska književnica koja je kroz svoju karijeru radila kao novinarka, voditeljica i kolumnistica. U svim svojim redakcijama dobila je otkaz zbog radikalnih i nekonvencionalnih stavova. Dugi niz godina slovi za jednu od najkontroverznijih ličnosti medijskog prostora. U svojim tekstovima je neizmjerno duhovita, potpuno iskrena i otvorena bez zadrške, pri tom ne štedeći nikoga, pa je upravo zahvaljujući svom britkom pisanju stekla velik broj obožavatelja, ali i protivnika. Spisateljica je žestoka aktivistica, a posebno je beskompromisna u borbi za ženska prava. Rođena je 29.10.1949. godine u Opatiji.

U autobiografiji Ples oko Sunca, iskreno i bez uljepšavanja, Vedrana Rudan piše o svom nimalo bezbrižnom djetinjstvu, o djeci i unucima, o putu koji je prešla od prodavačice sladoleda na rivi do najčitanije spisateljice u regiji. O tome zašto je u socijalizmu bilo nemoguće dobiti otkaz i kako je ona postala prva novinarka kojoj je to uspjelo u novom hrvatskom demokratskom režimu.

Konačno, Vedrana Rudan nam pokazuje zašto je u životu najvažnije i najteže bez stida pogledati sebi u oči.

Program se odvija kao dio Mjeseca hrvatske knjige, a u uz sponzorsku podršku Ine.

Komentari