Uzbudljivo ljeto za mališane pruža ovogodišnji treći “Tobogan”

6
Foto: Tamara Svalina

Osim Ljeta na Školjiću riječki školarci imaju još jednu mogućnost za zabavan i edukativan ljetni odmor. Treći Tobogan nudi programe i za djecu mlađe dobi. Održava se od 26. lipnja do 10. srpnja.

Ove godine za polaznike je otvoreno i do tisuću polaznika na pedeset radionica. Osmišljene su kreativne radionice na kojima će djeca i mladi učiti 3D printati, slikati, pjevati, osmišljavati video igre, igrati se znanstvenika i muzealaca, izrađivati lutke od recikliranog materijala, crtati stripove, igrati se arheologa, kreativno pisati, izrađivati robote  i usvojiti još mnogo zanimljivih znanja i vještina.

Organizirane su i predstave i filmske projekcije, koncerti, urbane šetnje, igre, radionice i drugo, na raznim gradskim lokacijama poput kino-dvorana, kazališta, knjižnica i muzeja, gradskih parkova, trgova, ulica i plaža.

Djeca će s roditeljima moći proći kroz edukativne šetnje “Istraži riječku ribarnicu”, “Šuma Striborova”, “Otkrij Veli vrh”, “Divlja noć”, “Street art šetnja” te kroz edukativnu vožnju “Vožnja bicikla po prometnom poligonu Doma mladih.”

Svi su programi besplatni, a potrebna je prethodna prijava. Za svaki od programa određena je starosna skupina kojoj je namijenjen, a ti se podaci, uz cijeli program Tobogana, mogu pronaći na poveznici.

Komentari