Ususret 15. Festivalu čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2019., krenula je prodaja karata!

171
14. Čansonfest - Kastav 2018. - Elis Lovrić, nagrada za najbolju interpretaciju

Udruga Kanat – Kastav u suradnji s Udrugom Kastafsko kulturno leto već petnaestu godinu zaredom vrlo uspješno organizira Festival čakavske šansone, koji je usmjeren k očuvanju i unapređenju čakavštine.

Dosadašnji uspjeh Festivala, njegov pozitivan odjek, oduševljenje koje je izazvao, kako među publikom tako i među svim glazbenicima izvođačima te autorima čakavske šansone, opravdali su potrebu organizacije ovakvog specijaliziranog festivala usmjerenog k očuvanju čakavske besede izražene kroz glazbu.

ČAnsonfest i ove godine nastavlja s obogaćivanjem programskog sadržaja manifestacije, čime se započelo 2016. godine. Tako će 15. ČAnsonfest, osim glavne festivalske Večeri novih skladbi, koja je na rasporedu u petak, 30. kolovoza, ponuditi sljedeće programe tijekom prva dva dana njegovog održavanja: srijeda, 28. kolovoza u 20 sati u galerijskom prostoru kastavske crkvice Sv. Tojice otvaranje likovne izložbe Crno-bijelo, u boji galerije Brešan nakon čega će, s početkom u 21 sat, u prostoru ispred Vikotove bačvarije biti izvedena predstava KAJABARE‘ – zaglazbancije & politikancije bjelovarskog šansonijera i umjetnika Mladena Medaka Gage, te u četvrtak, 29. kolovoza u 19:30 sati Pogovor (Okrugli stol) na temu Poezija i šansona i u 21 sat, ispred Vikotove bačvarije, ili u slučaju lošeg vremena u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice u Kastvu, akustična Glazbeno – poetska večer Na kastafskeh šternah pod nazivom Čakavština, domaća beseda i klapski kanat u kojoj će sudjelovati klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog, klapa Nevera iz Rijeke, ženska i muška klapa Kastav te recitatori Rajka Jurdana Šepić i Sven Sušanj. Ulaz na sva navedena događanja tijekom prva dva dana ČAnsonfesta je slobodan.

Središnje događanje, Večer novih skladbi ovogodišnjeg 15. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2019. i ove će se godine održati kao program zatvaranja 28. Kastafskega kulturnega leta i to u petak, 30. kolovoza s početkom u 20:30 sati u živopisnom prostoru kastavske Crekvine, dok će se u slučaju lošeg vremena ona održati u Sportskoj dvorani u Kastvu.

14. CANSONFEST – KASTAV 2018. – NEVEN BARAC – NAGRADA PUBLIKE I NAGRADA ZA NAJBOLJEG KANTAUTORA (1)
14. Čansonfest – Kastav 2018. – Neven Barac, nagrada publike i nagrada za najboljeg kantautora

ČAnsonfest i ove godine nastavlja s produkcijsko – natjecateljskom koncepcijom, budući da Festival radi na poticanju stvaranja novih skladbi.

Najbolje skladbe pristigle na Natječaj 15. ČAnsonfesta borit će se za četiri novčane nagrade Festivala: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike, dok će se i ove godine uručiti prestižno festivalsko priznaje uvedeno prošle godine, koje međutim neće biti novčano, a to je Nagrada za najboljeg kantautora.

14. CANSONFEST – KASTAV 2018. – ROBERT FUNCIC – NAGRADA ZA NAJBOLJU SKLADBU CANSONU (1)

14. Čansonfest – Kastav 2018. – Robert Funčić, nagrada za najbolju skladbu čansonuPored spomenutih nagrada koje dodjeljuje Festival, tradicionalno će Radio Istra dodijeliti Nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 14. ČAnsonfesta – Kastav 2018., a dodijelit će se i Nagrada za najbolju zavičajnu šansonu, čiji je pokrovitelj Pomorski radio Bakar, a uvedena je također na prošlogodišnjem Festivalu.
Večer novih skladbi će se, kao i proteklih godina, moći pratiti putem izravnog prijenosa u programu Hrvatskog radija – Radio Rijeke i Hrvatskog radija – Radio Pule.

Na ovogodišnjem ČAnsonfestu bit će izvedeno 16 novih skladbi u izvođenju sljedećih izvođača:

BATUDA – Vivien Galletta (glazba Tamara Obrovac, stihovi Roberta Razzi)
BONACA – Karin Kuljanić (glazba Astrid Kuljanić, stihovi Elso Kuljanić)
BURA – Katja Budimčić (glazba Dino Ivelja, stihovi Branka Kržik Longin)
KAD BIN BIJA JA – Lado Bartoniček (glazba i stihovi Lado Bartoniček)
KI ĆE MI ČA – Mladen Medak Gaga (glazba i stihovi Mladen Medak Gaga)
LEJA LE LEJ – Martina Majerle (glazba Smiljan Kirinčić, stihovi Vjekoslava Jurdana)
LIPA LIPA MOJA – Francesco Squarcia (glazba Francesco Squarcia, stihovi Ljubica Bestulić – Stanković)
MOJ NONIĆ JOVANIN – Damir Vrbljanac (glazba i stihovi Damir Vrbljanac)
MOJA KUMPANIJA – Hrvoje Hegedušić (glazba Hrvoje Hegedušić, stihovi Ljerka Šemeš)
MOLITVA – Gianluca Draguzet (glazba Aleksandar Valenčić, stihovi Alfred Šaina)
O DJEVOJKO CRVENE KOSE – sastav Kožne jakne (glazba Igor Lesica, stihovi Toni Lesica i Igor Lesica)
PUPIĆ NA ŠPAŽIĆ – Neven Barac (glazba Neven Barac, stihovi Branko Kukurin)
SE ČA ČOVEK ZNA – Zemir Delić (glazba i stihovi Zemir Delić)
SEJNO MI NI – Silvana i Duško Jeličić (glazba i stihovi Duško Jeličić)
ŠKOCILA JE MACKA NA ŠTOL – Daniel Načinović (glazba i stihovi Daniel Načinović)
ŠKOVACERA – sastav Batarele (glazba i stihovi Ivo Maržić)

Sve aktualnosti vezane uz ČAnsonfest moguće je pronaći na web stranici Festivala – www.cansonfest.com.

Ulaznice za Večer novih skladbi ovogodišnjeg 15. ČAnsonfesta – Kastav 2019. po cijeni od 70 kuna u pretprodaji su od  danas, 15. srpnja ove godine, a mogu se nabaviti u: Festivalskom uredu Kastafskega kulutrnega leta na Trgu Matka Laginje 4 u Kastvu,  Dallas Records Music Shop na adresi Splitska 2a, Rijeka, u Foto reviji na adresi Užarska 28, Rijeka, u Robnoj kući Korzo (caffe bar Nad Urom na IV katu) na adresi Trg Ivana Koblera 1, Rijeka. u Agenciji New Sound d.o.o., na adresi Trg maršala Tita 2 u  Matuljima, u KD Kostrena na adresi Žuknica 1b u Kostreni i u Istra Sport d.o.o. na adresi Marsovo polje 8 u Puli. (www.mojekarte.hr)

Komentari