Umaško Pučko otvoreno učilište otvorilo vrata građanima

203

Ove srijede 28. rujna ispred POU “Ante Babić” Umag održan je Dan otvorenih vrata gdje su predstavljeni programi obrazovanja odraslih, obilježen je Tjedan cjeloživotnog učenja i Europski dan jezika, a prezentiran je i projekt koji je u tijeku, 60x10za60, u kojem sudjeluje 60 građana iz Umaga i okolice.

Projekt 6x10za60 osmišljen je kako bi obilježili 60. obljetnicu Pučkog otvorenog učilišta “Ante Babić” Umag i obuhvaća 6 šestodnevnih radionica s po 10 polaznika. Stručni žiri je odabrao po 10 polaznika za šest radionica, slikarsko-scenografsku radionicu, radionicu suvremenog plesa, pjevanja, dramsku radionicu, foto te radionicu kreativnog pisanja.

radionica-fotografije-umag

Odabrani polaznici šest dana stvaraju na radionicama uz profesionalne mentore Damira Medvešeka, Andreu Gotovinu, Djordjiju Palić, Ninu Horvat, Kristinu Gavran i Borislava Božića s gostom Damirom Hoykom sve pod ravnateljskom palicom Aleksandra Švabića.

radionica-pjevanja-umag

Uz sjajnu atmosferu i opuštenu energiju krenule su u ponedjeljak 26. rujna radionice u kojima 60 osoba kreativno stvara produkciju kojom će na zanimljiv način prikazati vremenski period od 60 godina rada POU Umag. Neki od polaznika već su prvi dan pokazali oduševljenje konceptom i načinom rada.

“Jako sam sretna, iznanadila sam se kako je dobra plesna radionica koju polazim. Voditeljica Andrea Gotovina ima puno iskustva i veselim se svemu što ću od nje naučiti u ovih šest dana”. – rekla je polaznica Lara Manzin iz Umaga.

slikarsko-scenografska-radionica-umag

Voditeljica radionice pjevanja Djordjia Palić koja je u prvoj sezoni HRT-ovog showa “The Voice” bila vokalna trenerica u teamu Tony izjavila je: “Projekt 6x10za60 je sjajno osmišljen i sviđa mi se kako se može na zanimljiv način koji nudi potpuno drugačiji pristup rada privući nove korisnike. Podržavam ovaj koncept jer upravo kroz kreativnost ističemo talente.”

radionica-kreativnog-pisanja-umag

Pozitivna energija i stvaralaštvo već nekoliko dana vladavaju Pučkim otvorenim Učilištem, zaposlenici također dijele oduševljenje projektom.

“Cilj je ovoga projekta u fokus postaviti korisnike, odnosno talentirane građane, a trenutna atmosfera u Učilištu dokaz je da smo ovim novim konceptom okupili građane koje želimo kao buduće korisnike i polaznike programa u POU Umag.” – poručila je Ana Pelko, ravnateljica POU Umag

dramska-radionica-umag

Završni znanstveno-umjetnički projekt “Trenutak u vremenu” održat će se u subotu 1.10.2016. u 20 sati u dvorani POU Ante Babić Umag, redatelj je Aleksandar Švabić, mentori su Damir Medvešek, Andrea Gotovina, Djordjija Palić, Nina Horvat, Kristina Gavran i Borislav Božić, a izvođači su svih šezdeset polaznika radionica.

Komentari