U subotu kreće Rijeka Trail utrka, 250 natjecatelja trčat će preko korita Rječine

34

Treće izdanje Rijeka Trail utrke održava se u subotu, 15. lipnja, u organizaciji Društva sportske rekreacije Ad natura. Start i cilj je na Trsatskoj gradini, a staza utrke vodi preko korita rijeke Rječine. U utrci će se sudjelovati 250 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Poljske, Turske, Francuske, Mađarske i Srbije.

Trail running utrka RIJEKA TRAIL odvija se kroz 3 atraktivne staze: Veli Vrh (14km), Grobnik (27km), Studena (37km) te tako povezuje grad Rijeku i mjesta u njegovom neposrednom okruženju: Viškovo, Klana, Jelenje i Čavle promovirajući šetnice i planinarske staze pogodne za šetnje kao što su šetnica uz Rječinu, kanjon Rječine, Žakaljski mlinovi, bunkeri na Velom Vrhu. Sudionicima se nudi mogućnost da dožive i istraže ta mjesta.

Utrka je dio serijala KVARNER TRAILS koji promovira Kvarner i njegova prirodna područja, lokalnu zajednicu i ljude, njihovu povijest, tradiciju i kulturnu baštinu s ciljem razvoja selektivnih oblika turizma sa svim dobrobitima koji oni donose, kako za lokalnu zajednicu, tako i za regiju samu.

Osim utrke Rijeka Trail, serijal KVARNER TRAILS uključuje trail running utrke na području Hahlića, NP Risnjak, PP Učka, Malinske i Kastva.

Komentari