U središtu Rijeke počelo postavljanje kaleidoskopa za otvaranje EPK

32

Na tri lokacije u središtu grada započeli su radovi na postavljanju kaleidoskopa za potrebe otvaranja Europske prijestolnica kulture 1. veljače.

Montažni kaleidoskopi postavljaju se na samom Korzu ispred Robne kuće Korzo, ispod Gradske ure i na Trgu 111. brigade HV.

Kaleidoskop 20 K-2

U sklopu programa otvaranja EPK kaleidoskopi će biti otvoreni za posjetitelje koji će prolazeći kroz paviljone vidjeti svoj odraz u bočnim zidovima – ogledalima kao i odraz crteža s poda. Koncept oslikanog poda velikog kaleidoskopa prenijet će na posjetitelje duh samog događaja te ih uvesti u novi neobičan svijet, Operu Industriale, središnje događanje programa otvaranja EPK.

Kaleidoskop 20-3

U oslikavanju podova sudjeluju studenti riječke Akademije primijenjenih umjetnosti APURI, 70 učenika i deset profesora Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i riječki grafitteri freelanceri Vladimir Tomić MOSK i Bojan Burić.

Kaleidoskop 20-4

Među studentima APURI proveden je natječaj na kojem je pobijedila Doria Valović, studentica 1. diplomske godine slikarstva. Petero studentica i studenata radove je izvodilo u skladištima Vika, u Ulici Milutina Barača pod paskom koordinatora Radovana Kunića.

Komentari