U sklopu Festivala znanosti na Medicinskom fakultetu u Rijeci otvorena vesela izložba “Mikrobi u boji”

194
Travanjska izložba o mikrobima na Medicinskom faklutetu bila je osobito zanimljiva najmlađima

U sklopu Festivala znanosti, u utorak 9. travnja, na Medicinskom fakultetu u Rijeci, u prostoru Zavoda za mikrobiologiju, otvorena je sasvim neobična izložba pod nazivom „Mikrobi u boji“.

mirkobi Karta Hrvatske
Izložba “Mikrobi u boji” – karta Hrvatske

Za ovaj zanimljiv izložbeni postav šarenih mikroba pobrinule su se mag.med.lab.diag Gabrijela Begić, bacc.med.lab.diag. Diana Jurčić Momčilović i bacc.med.lab.diag. Danica Rebić, a izlošci bakterija i plijesni u raznim bojama i oblicima osobito su bili zanimljivi školarcima, učenicima prvog i drugog razreda Osnovne škole Gelsi.

Danica Rebić, Diana Jurčić Momčilović, Maja Abram, Gabrijela Begić
Danica Rebić, Diana Jurčić Momčilović, Maja Abram, Gabrijela Begić

Kroz izložbu koja je kod učenika pobudila veliku pažnju, provela ih je prof.dr.sc. Maja Abram, pročelnica Zavoda za mikrobiologiju i parazitologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci.

mikrobi OŠ Gelsi u posjetu izložbi

Danas otvaramo našu izložbu živih slika, to su Petrijeve zdjelice s hranilištima u kojima smo uzgojili različite bakterije i plijesni koja predstavljaju određena umjetnička djela. Nije jednostavno napraviti takve slike, jer bakterije ne rastu jednako brzo, ne rastu na istim temperaturama, tako da treba puno strpljenja, ali mislim da će svi koji posjete izložbu biti zadovoljni. Kada se spomenu mikrobi, svi misle na bolest, međutim ovo su lijepi mikrobi koji su u različitim bojama, posjetitelji će imati prilike vidjeti i boje koje smo koristili, naše kistove, naše podloge, zapravo naša platna koja smo koristili“, kazala nam je uoči otvorenja izložbe prof. dr. sc. Maja Abram.

Izložba je otvorena do četvrtka 11. travnja, svakodnevno od 12 do 16 sati i može je doći pogledati tko god poželi uživati u obojenom svijetu mikroba.

Komentari