U petak večer opereta u Opatiji

11

U petak, 4. listopada, s početkom u 20 sati, u velikoj dvorani centra Gervais uz nezaboravnu glazbu Lehara, Rossinija, Kalmana, Straussa i mnogih drugih posjetitelji će uživati u ovogodišnjem izdanju „Večeri opereta u Opatiji – 2019“.

Opereta i Opatija imaju posebnu vezu. Davne 1935. godine u ovom biseru Jadrana održane su prve večeri opereta posvećene djelima znamenitog Franza Lehara – rođen je opatijski festival opereta! Uslijedilo je nekoliko plodonosnih godina, a sve je prekinuo nemilosrdan vihor svjetskog rata.

Godine 2017. ustanova Festival Opatija je u suradnji s Međunarodnim udruženjem opereta iz Italije priredila „Večer opereta u Opatiji“. Ovo nije bio tek jednokratni hommage i naredne 2018. godine u fokusu se našao majstor opereta Gioachino Rossini, a ovogodišnja „Večer opereta u Opatiji“ posvećena je najvećim operetnim uspješnicama uz ponajbolje domaće umjetnike: nacionalna prvakinja Kristina Kolar (sopran), Vanja Zelčić (sopran), Marko Fortunato (tenor), Robert Kolar (bariton) i maestro Igor Vlajnić (klavir).

Komentari