U nedjelju Opatijom vladaju miće maškare!

22
23. karnevalski korzo opatija

Rekordan broj malih maškara, više od 2.700 djece iz Opatije, Rijeke, susjednih gradova i općina, Istre te ostalih dijelova Hrvatske, uz goste iz Srbije, sudjelovat će na 23. Dječjem karnevalskom korzu. Tradicionalno najveselija opatijska manifestacija, ispunjena nesputanom maštom i odličnim raspoloženjem, održat će se u nedjelju, 17. veljače, s početkom u 13 sati kada će dječja gradonačelnica Petra Deranja od pusnog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta preuzeti ključeve grada i označiti početak vladavine najmanjih ljubitelja Karnevala.

Dječja povorka Opatija,
Čak 2.700 djece prošetat će glavnom opatijskom ulicom

Disneyjevi heroji, panonske sove, snjegovići i maslačci, međimurski špageti, Hlapići i Gite, pauci i morčići te još mnoštvo kreativnih dječjih ideja iz čak 36 grupa prodefilirat će glavnom opatijskom ulicom od „mrkata“ na kojem će ih ispratiti Mario Lipovšek Battifiaca i Trio Asi do kupališta Slatina gdje će ih dočekati Dražen Turina Šajeta.

Uz roditelje, prijatelje i tisuće posjetitelja, na putu će ih bodriti i voditelji Ivana Bilen koja će svaku grupu predstaviti kod hotela Pariz, Larry Ambrozich koji će ih pozdraviti na polovici trase, preko puta Tisak Medije te Irena Grdinić ispred TIC-a, gdje će grupe odraditi svoj treći nastup i još jednom pokazati uvježbane koreografije.

Dječja povorka Opatija
Nakon povorke zabava se nastavlja na Slatini

Zabava će se nakon završetka povorke nastaviti na Slatini uz plesnu skupinu Dance Queen i mini disco, klauna s balonima te animatore koji će mališane oduševiti čitavim nizom atraktivnih karnevalskih disciplina poput hoda na štulama ili vožnje monocikla,  a svi sudionici će se okrijepiti uz krafne i sokiće.

Privremena prometna regulacija
Zbog održavanja 23. Dječjeg karnevalskog korza, u nedjelju 17. veljače od 12 do 16 sati za sav promet zatvorit će se Ulica maršala Tita od raskršća s Ulicom Matka Laginje na Škrbićima do raskršća na Slatini ispred bivšeg hotela Zagreb. Promet na dionici Ulice maršala Tita od zgrade gradske uprave do raskršća s Ulicom Matka Laginje i Ulicom Felixa Peršića odvijat će se jednosmjerno i to u smjeru kretanja prema centru grada, a jednosmjerni režim vožnje nastavit će se i Ulicom Matka Laginje prema semaforu na Novoj cesti. Na dan manifestacije, od 8 do 16 sati zabranjeno je parkiranje na trasi kojom prolazi Dječji karnevalski korzo, a autobusi će prometovati Novom cestom.

Komentari