U Harteru na Kvarteru!

18

Mjesni odbor Hartera u subotu, 27. lipnja organizira događaj „U Harteru na Kvarteru“, koji je zapravo njihov prvi javni događaj. Mjesni odbor Hartera gradi zajednicu i Harteru, jača mišiće i topi kilograme, podučava i prijatelj je djece i Zemlje. Ovim događajem i nizom aktivnosti nastoji se ukazati na potencijal tog dijela Rijeke. U 11 sati, kada je zabilježen početak događaja, Mjesni odbor Hartera poziva vas na radnu akciju čišćenja, uređenja i oslikavanja prostora. Tijekom dana dosadašnji partneri našeg i vašeg MO Hartera predstavit će svoje ideje o tome kako koristiti prostor (spojler alert: za pčelarenje, skejtanje, sadnju cvijeća i začinskog bilja, igru, bicikliranje…).

Pripremili su i tri vođene šetnje, s polazištima u Vodovodnoj i na “Kontu” a predstavit će i prvu gradsku biciklističku rutu!

I posljednje a možda i najvažnije: Harteru se želi približiti javnosti kao prostor za izlet, rekreaciju i druženje pa vas tim povodom Mjesni odbor Hartera poziva na roštilj (možete ponijeti i svoj), turnir u briškuli ili na plesni podij!

Program:

▪11:00 – Početak radne akcije, kod hale Marganovo

▪11:00 – Street art aktivnosti, kod hale Marganovo

▪11:00 – “Kvartovska ćakula” – vođena šetnja Vodovodnom do Hartere za susjede, polazak kod Cafe bara “Skradin”; provodi Kvart za 5
Prijave na: https://forms.gle/NotkJkgZisnGuXTD8

▪11:00 – “Kortil uživo” – vođena šetnja Galerije Kortil HKD-a na Sušaku po povijesti Sušaka i Hartere, polazak s platoa kod Hotela Continental
Prijave: https://forms.gle/NotkJkgZisnGuXTD8

▪13:00 – Harterska maneštra za volontere, kuhaju Food not Bombs

▪14:00 – Ispecite svoj roštilj uz pomoć barba Drage

▪15:00 – Fjaka i šljaka

▪15:30 – Skateboard klub Kvarner predstavlja…

▪16:00 – Pčelarska udruga Milutin Barač predstavlja…

▪16:00 – Turnir u briškuli, u Cafe baru “Skradin”

▪17:00 – “Velika poučna šetnja”, polazak iz Vodovodne ulice kod Cafe bara “Skradin” do “Planinarskog doma” na Marganovu
Prijave: https://forms.gle/NotkJkgZisnGuXTD8

▪17:00 – “Z bičikleton na Kvarteru”, biciklistička tura prvom gradskom biciklističkom rutom, polazak s platoa kod Hotela Continental
Prijave: https://forms.gle/NotkJkgZisnGuXTD8

▪17:00 – Savez udruga Molekula (RiUse centar) predstavlja…

▪18:00 – Tranzicijska inizijativa Rijeka predstavlja: Samonavodnjavajuću gredicu, kod Plodina

▪19:00 – Prvi neslužbeni sastanak budućih članova Mjesnog odbora Hartera.

▪cijeli dan – glazba Radio Rože, uz lokalne DJ goste

Želite li sudjelovati u izradi mozaika, urbanog namještaja, bojanju košnica, izradi urbane gredice i skejterskih elemenata, ili na drugi način volontirati na događanju? Prijavite se OVDJE: https://forms.gle/A39EiREA8hmd4vBw7

Mjesni odbor Hartera zajednica je u nastajanju koja kroz projekt Kvartera želi pokrenuti rasprave o budućnosti prostora bivše tvornice papira Hartera te područja Vodovodne i Ružićeve ulice uz kanjon Rječine. Projektom Kvartera želi se doprinijeti povezivanju ljudi s ovim povijesno važnim gradskim područjem, uz istraživanje potencijala za njegov participativni, kulturno-umjetnički i urbani razvoj.

Uz podršku brojnih formalnih i neformalnih aktera iz Rijeke, projekt predlaže različite scenarije razvoja lokaliteta Hartere i okolnih ulica, temeljeno na ideji kolektivne akcije, prisvajanja prostora i aktiviranja solidarnosti.

Projekt Kvartera zajednički provode udruga Urbani separe, DeltaLab – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci, Centar za umjetnost i urbanistiku iz Berlina (ZK/U – Zentrum für Kunst und Urbanistik), međunarodna mreža CityToolbox i Goethe-Institut Kroatien, kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu programskog pravca Slatko i slano.

U projektu sudjeluju brojne riječke organizacije, udruge, građanske inicijative i pojedinci/ke, a zasad su to Galerija Kortil by Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Skateboard klub Kvarner, Kreativni kolektiv KOMBINAT, Pčelarska udruga “Milutin Barač”-Rijeka, Savez udruga Molekula (@Riuse centar), Tranzicijska inicijativa Rijeka, Cafe Bar Skradin, Radio Roža i Kvart za 5.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.
Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Komentari