U DeltaLabu otvara se izložba radova riječkih i danskih umjetnika

9

Izložbu čine djela suvremenih vizualnih umjetnika iz Århusa i Rijeke. Tako će svoja djela predstaviti Else Ploug Isaksen, Bodil Sohn i Kim Grønborg iz Aarhusa te Petra Mrša, Dalibor Laginja i Igor Eškinja iz Rijeke, umjetnici koji pripadaju različitim generacijama, rade u različitim medijima i karakteriziraju ih različiti registri imaginacije. Ono što ih spaja, u ovoj specifičnoj situaciji i na ovoj specifičnoj izložbi je pitanje odnosa čovjeka s prirodom i s njegovom okolinom.

Događaju će se pridružiti riječki glazbenik Damir Halilić Hal koji će izvesti autorsku glazbu inspiriranu tradicionalnom vikinškom glazbom. Poslužen će biti kruh od kiselog tijesta u kombinaciji s tradicionalnim hrvatskim i danskim okusima koji će biti napravljen na masterclass radionici „Kiseli kruh – vrhunac ekološke pripreme hrane koja će se održati nešto ranije istog dana.

Izložba ostaje otvorena do 10. siječnja 2020. godine.

Organizator programa Ujedinjeni u raznolikosti Rijeka_HR/Århus_DK je Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Hrvatskoj u suradnji s Rijeka 2020, programskim pravcem „Slatko i slano“ i DeltaLabom (Sveučilište u Rijeci).

Europska prijestolnica kulture i Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Hrvatskoj ovog tjedna organiziraju predavanje, izložbu i kulinarsku radionicu, događaje nastale kao rezultat suradnje danskog grada Aarhusa i Rijeke, bivše i buduće Europske prijestolnice kulture.

Komentari