U četiri paviljona Zagrebačkog velesajma dva svjetski važna sajma – INTERLIBER i INOVA

63

Od 13. do 18. studenoga u četiri paviljona Zagrebačkog velesajma će se održati dva važna sajma, 41. Međunarodni sajam knjiga i učila INTERLIBER te 43. Hrvatski sajam inovacija INOVA.

Interliber, koji se ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, središnje je mjesto ovog dijela Europe za promoviranje knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja te okuplja mnogobrojne nakladnike i knjižare.

Ove godine sudjeluju više od 300 izlagača iz 13 država, od Austrije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije do Velike Britanije i Sjeverne Irske.
Posjetitelje očekuju predstavljanja novih knjiga, i domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, mnogobrojne čitaonice i radionice, ceremonije dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, glazbeni program te strukovni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, broji okrugli stolovi i panel-rasprave.

Prateći program suorganizira Zajednica nakladnika i knjižara, a njezin predsjednik Mišo Nejašmić vjeruje da će u sljedećih nekoliko godina Interliber prerasti u vodeći sajam knjiga u ovome dijelu Europe.

Tradicionalni 43. Međunardni salon inovacija – INOVA 2018, u organizaciji Saveza inovatora Zagreba, druga je najstarija izložba inovacija na svijetu i druga najveća manifestacija svoje vrste u Europi. INOVA posjetiteljima nudi tisuće hrvatskih i svjetskih inovacija i predstavlja odličnu prigodu za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika s inozemnim kolegama. U paviljonima 7 i 7a posjetitelje očekuje više od 400 izložaka iz 27 država svijeta te brojni prateći sadržaji poput stručnih skupova i atraktivni program nagrađivanja na temelju odluka međunarodnog žirija. Ulaz na sajmove INTERLIBER i INOVA za sve je posjetitelje besplatan.

 

Komentari