Tri glumačke zvijezde u hit komediji Gola u kavezu u HKD-u na Sušaku

14

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u četvrtak, 4. lipnja, u 18 i 20 sati gostuje hit komedija Gola u kavezu s tri hrvatske kazališne, filmske i televizijske zvijezde – Barbarom Nolom, Ecijom Ojdanić  i Anom Begić.

gola u kavezu (3)

U predstavi Kazališta Moruzgva kroz osobne se sudbine triju žena progovara o temama koje tište žene današnjice te o univerzalnim problemima suvremenog društva –međuljudskim odnosima, nedostatku komunikacije, majčinstvu i strahu od njega, prijateljstvu, usamljenosti, kidanju veza s roditeljima, strahu… Ovo je i priča o ljubavi  tri dobre prijateljice, naizgled  različitih životnih putova, temperamenta i karaktera.

Una koja je u vezi s oženjenim muškarcem, odustala je od klasičnih ženskih želja, a djecu uopće ne želi, jer nije zadovoljna svijetom koji ju okružuje.  Ona je konceptualna umjetnica   sa zanemarivim razumijevanjem publike i lošim odjekom kritike (koja ju dovodi do bijesa). Nema novca, jedva preživljava, crkla joj je perilica… No, duh je još živ, ona svoje prijateljice zna utješiti i nasmijati.
Ninu muž vara čak i duže nego što su u braku, a u trenutku kad ona otvara oči i puca po šavovima saznaje da su joj vezane ruke jer je trudna i živa zakopana, kako kaže.
Tanja je izvana gledano, vrlo uspješna i moćna poslovna žena, ima dovoljno novca, nedostaje joj ljubavi i slobodnog vremena. Ima ambiciju i dug, iskren jezik. Bez ijedne dlake. Agilna, cinična, pomalo gruba, no ipak topla, i vjerna prijateljica. Razvedena je, tužna, jer ne može imati vlastitu djecu, a bivšeg viđa u šoping centrima sa drugom ženom i njihovom djecom. Zlo joj je od muškog roda…

Kazalište Moruzgva u radu na predstavi uspješno je surađivalo s udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu, a predstava Gola u kavezu oduševljava publiku već više od šest godina.

Za ulogu u ovoj predstavi Barbara Nola dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima 2010., a Ana Begić za najbolju žensku ulogu na Gumbek Cabaretu 2010. Predstavu je prema motivima drame Olje Runjić Tripice napisao Ivan Leo Lemo.

gola u kavezu (1)

Ulaznice po cijeni od 80 kn moguće je kupiti online preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu te sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a.

Komentari