Treći dan 18. Tjedna mozga – od ovisnosti do stanja mindfulnessa!

39
U srijedu 13. ožujka, obilježavanje 18. Tjedna mozga započinje tribinom „Adolescenti i ovisnosti“ koja će se održati u Gradskoj vijećnici grada Rijeke s početkom u 14 sati.

mozak

Dr.sc. Tanja Grahovac Juretić  kroz predavanje „Klasične droge – nove droge“ ukazati će na pojavu novih psihoaktivnih tvari sa štetnim učinkom na psihičko i tjelesno zdravlje pojedinca, a ponekad i fatalnim posljedicama.
Mersad Mumnović, dr.med. u predavanju „Pijenje alkohola među mladima“ ukazati će osnovne odrednice pijenja alkohola među mladima, na najčešće posljedice koje pijenje alkohola izaziva te na poboljšanje preventivnih mjera u ciljanoj skupini.
Dan se nastavlja na Medicinskom fakultetu u 16 sati radionicom muzikoterapije pod vodstvom muzikoterapeuta Irene Magaš.
Muzikoterapija – što? kako? zašto? Educirati će nas o primjeni glazbe u terapiji te o tome kako se ona koristi i za koga! Radionica će se održati u Predavaonici 1.
I za kraj odlazimo u Pilgrim, Centar za podršku zdravlju na adresi Franca Prešerna 1/III na radionicu „U kojem je modu vaš mozak – uvod u mindfulness“ koja počinje u 18 sati.
Psihologinja Borka Babić, prof., edukant II stupnja kognitivno- bihevioralne psihoterapije koristi koncept i vježbe mindfulnessa kao efikasan način uvježbavanja stava prihvaćanja tj. drugačijeg načina nošenja s neugodom. Za radionicu su obvezne prijave na mail borka_babic@yahoo.com i potrebna je udobna odjeća.

Komentari