Tragikomična priča Ri Teatra o običnim ljudima – Smrad

284

Predstava govori o prijateljstvu, povjerenju u druge ljude, istini i laži. Priča prati dvojicu običnih ljudi, njihovo upoznavanje i zajednički život. Svaki od njih poseban je na svoj način, ima svoj poseban život i posebne motive i ciljeve.

Dvojica muškaraca dolaze u hotelsku sobu, negdje u gradu X. Šef, kojega se svi boje, poslao ih je na službeni put. Ne znaju zašto baš oni, a ne netko drugi, i što je najčudnije – oni se ne poznaju. Kroz upoznavanje jedan drugoga, do prvih sitnih iskrica koje se počnu događati, pratimo niz raznih situacija u kojima se i jedan i drugi istinski bore za sebe, čude, smiju, plaču…

U trenutku kada bi se činilo da možda i nije najsretniji trenutak za obojicu, da su se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme, da je Svijet u kojem žive zao i pokvaren, oni zapravo možda imaju sreću kakvu ima malo tko u životu. Jer pronaći prijatelja i upoznati ga sa svim njegovim manama i vrlinama je privilegija u današnje vrijeme. Pogotovo kada znamo da sa najboljim prijateljem više telefoniramo, a manje se družimo!

Gledajući svijet iz perspektive „ja“, sve se čini banalno, jednostavno, glupo, monotono. No, oko nas je puno čudnih ljudi, čudnih trenutaka i čudnih okolnosti. Koliko gledamo? Koliko zapravo vidimo? Jesu li talenti samo na showu na televiziji, jesu li komični trenuci samo u filmu, je li mi pravi prijatelj onaj koji mi se javi na Facebooku? Koliko traje pravo prijateljstvo?

Premijera, subota 6.11. u 20h
1.Repriza, nedjelja 7.11. u 20h


Tekst: Jadran Grubišić
Režiraja/glume: David Petrović, Jadran Grubišić

Komentari