Ova će velika međunarodna biciklistička utrka već treću godinu zaredom povezati jadransku obalu, Istru i unutrašnjost Hrvatske, a traje od 18. do 23. travnja 2017. Šest dana, šest etapa (Osijek – Koprivnica, Trogir – Biokovo, Imotski – Zadar, Crikvenica – Umag, Poreč – Učka, Samobor – Zagreb), 20 biciklističkih timova, 1000 kilometara, a uzbuđenje, dinamika i atmosfera se ne daju iskazati brojkama. Gledatelji koji će utrku pratiti uživo, ali i oni ispred TV ekrana u čak 177 zemalja svijeta, uživat će prateći natjecanje vrhunskih svjetskih biciklističkih imena, članova timova iz Bahraina, Kazahstana, SAD-a, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Italije, Poljske, Ruske Federacije, Izraela, Španjolske, Austrije, Švicarske, Hrvatske, Slovenije, Turske, Kolumbije i Ukrajine.

Crikvenica će i ove godine biti dio ove vrijedne međunarodne sportske priče, i to ponosni domaćin starta 4. etape utrke, koja je zakazana za petak, 21. travnja 2017. Etapa duga ukupno 171 km kreće s Trga Stjepana Radića u Crikvenici. Okupljanje na trgu će početi oko 11 h, a kao i prošle godine, priprema se zabavni program i poseban doček za natjecatelje – velika crveno-bijela navijačka zastava, brojni posjetitelji odjeveni u crvenu, bijelu ili crveno-bijelu kombinaciju te morski pozdrav jedriličara iz crikveničke gradske luke. Budući da je zahvaljujući tematskim sadržajima, počevši od šetnice Ljubavne cestice i Mediteranskoga labirinta ljubavi pa do 10 romantičnih lokacija za ljubljenje, Rivijera Crikvenica prepoznata kao destinacija ljubavi – uz navijačku će zastavu bicikliste na crikveničkome trgu dočekati i jedna novost – veliko crveno srce u sigurnim rukama navijača.

Biciklisti će se iz centra Crikvenice oko 12:58 h uputiti prema Novom Vinodolskom i Bribiru, potom kreću do Kraljevice i Buzeta, a cilj četvrte etape je u Umagu.

Ovaj će vrhunski sportski doživljaj u cijeli svijet poslati jedinstvenu razglednicu iz Hrvatske i gledatelje upoznati s bogatom ponudom te kulturno-povijesnom i prirodnom baštinom gradova kroz koje prolazi utrka.

Rivijera Crikvenica s nestrpljenjem iščekuje 21. travnja, dan kada će biti domaćin starta 4. etape ove sjajne biciklističke utrke. Odjenite crvenu, bijelu ili majicu na crveno-bijele kvadratiće i postanite dio sjajne navijačke priče u centru Crikvenice!

Uživajte s nama u sjajnoj sportskoj atmosferi i navijajte za svoje favorite!

Detaljnije informacije se mogu pronaći na internetskoj stranici organizatora – www.tourofcroatia.com.

Tour of Croatia Crikvenica_